Reportáž

Starší dorost v Plzni body neuloupil, o výsledku rozhodla druhá třetina

Plzeň/Liberec - Ofenzivní střetnutí viděli diváci, kteří zavítali na duel sedmého kola nadstavbové části A. Tygři se zásluhou Chrtka v patnácté minutě ujali vedení, nicméně druhá perioda jim nevyšla úplně podle představ. Domácí totiž vsítili hned tři branky a vedení si již dokázali až do závěrečné sirény pohlídat.

První velká šance střetnutí se zrodila v sedmé minutě. K volném Průžkovi se do výborné střelecké pozice odrazil kotouč, nicméně liberecký útočník nezacílil přesně. To Ondřej Chrtek byl v druhé polovině úvodní části úspěšnější. Po pochybení obrany Plzně totiž poslal puk nechytatelně pod horní tyč - 0:1.

Za několik okamžiků však mohlo být vyrovnáno. Žajdlík se po ráně Chalupy ocitl mimo pro gólmany typický prostor a Sysel mohl dorážet do odkryté klece. Zvolil střelu z první, nicméně pokus nasměroval pouze jednoho ze svých spoluhráčů.

I do prostředního dějství vstoupily lépe šelmy. Jejich napadání dělalo obraně Indiánu vrásky na čele, nakonec to byli ale domácí, kteří svou šanci zužitkovali. Kovařík vyslal po skončení přesilovky přesným pasem do úniku Jakuba Poura, ten zvolil kličku a byl úspěšný - 1:1. Zanedlouho už svěřenci trenéra Radka Kampfa dokonce vedli.

V početní výhodě Západočeši vyšachovali obranu Liberce a po přihrávce Rubnera se tvrdou ranou prosadil Jakub Sysel - 2:1. Na konci třetiny to s hokejisty z města pod Ještědem vypadalo ještě hůř. Rychlý výpad Plzně zakončil přesným projektilem Josef Roubal, Žajdlík se natahoval marně - 1:3.

Tygři ale rozhodně zbraně skládat nechtěli, ba naopak. V sedmačtyřicáté minutě přišlo kýžené snížení. Nejproduktivnější hráč týmu ze severu Čech Tomáš Nezbeda, vypálil z velmi ostrého úhlu, Krasanovský sice stihl reagovat, nicméně kotouč se po jeho zákroku odrazil od bránícího hráče zpět - 2:3.

Domácím netrvalo odpovědět dlouho. Martin Červenka ostře vypálil a po sérii odrazů kotouč doputoval až za brankovou čáru. Šťastný moment pro domácí znamenal jejich dvougólové vedení - 2:4. Ani to však definitivně nerozsoudilo bodový příděl.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby nahodil kotouč na zařízení maskovaného muže Západočechů Petr Wiencek, Krasanovský kotouč neudržel a na světě byl další vlastní gól - 3:4. Domácí ale v koncovce již žádné drama nedopustili. Při power-play Tygrů se navíc dokázali znovu prosadit.

David Roubal vteřinu před koncem uzavřel gólové účty a potvrdil tři body Indiánů. Plzeň zůstává v tabulce sedmá, Liberec je devátý. Další zápas odehraje naše mužstvo již v sobotu, kdy nastoupí proti chomutovským Pirátům.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Vyrovnané utkání, velmi kvalitní. Nás mrzí, že jsme dostali dva góly v oslabení, takže to dnešní zápas rozhodlo. Jinak to bylo vyrovnané utkání, je škoda, že nám přesilovky nešly, ale kluci zaslouží pochválit, že nesložili zbraně a bojovali. Myslím že na bod jsme sahali, měli jsme na něj."
Ivan Vlček
Plzeň
„Začali jsme trochu vlažně. Soupeř nás potrestal gólem a my si poté v šatně ujasnili, co mám hrát. Zlepšili jsme se, záběr sice zase moc nevyšel, ale nakonec jsme to zvládli a vyhráli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner