Reportáž

Zápasu mezi staršími dorostenci a Třincem nic nechybělo, výhru nakonec ukořistil lídr tabulky

Liberec - Diváci, kteří zavítali na duel mezi starším dorostem Bílých Tygrů a stejně věkové kategorie Třince, rozhodně nelitovali. K vidění bylo totiž více než pohledné utkání a divoká přetahovaná.

Tygři vkročili do zápasu aktivně a již po dvanácti minutách se poprvé měnilo skóre. Jan Jeník chytře proklouzl od levého mantinelu až před zařízení a bekhendovým blafákem na Ovčařího vyzrál - 1:0. Hosté mohli záhy Libereckým gólovou radost překazit, když osamocený Raška pálil z ideální pozice, nakonec ale třinecký útočník nezamířil přesně.

V obrovské šanci se do konce úvodní části ocitl ještě Juščák, jenž stanul samotný před strážcem svatyně Ocelářů. Rychlonohý útočník chtěl maskovaného muže vymíchat, nicméně to se mu nepovedlo, a Ovčaří si tak připsal úspěšný zásah.

Již první třetina přinesla velmi pohledný hokej, to co se však odehrálo v prostřední dvacetiminutovce, by mohlo být na tento kolektivní sport reklamou. Aktivní šelmy si během minuty vytvořily dva brejky, přičemž v obou byly faulovány. Ani jeden z nájezdů však brankou nakonec neskončil. Nejprve Průžek neuspěl pokusem mezi betony gólmana Třince. A poté Charvát nedokázal dotáhnout do úspěšného konce svůj forhendový blafák.

Za osmadvacet vteřin po druhém nájezdu se již skóre měnilo, bohužel na straně Ocelářů. Kaukič při rychlém brejku nalezl Matěje Macha, jehož rána z první zapadla přesně za Žajdlíka - 1:1. A v osmadvacáté minutě to s Tygry vypadalo ještě hůř. Timotej Marguš nekompromisní ranou vymetl snad všechny pavučinky v zařízení - 1:2. Těsně před koncem druhého dějství mohl přidat třetí úspěch hostů Kaukič, nicméně Žajdlík famózním zásahem pohlednou kombinaci Třince eliminoval.

Několik okamžiků po začátku třetího dějství již ale hosté uspěli. Mach poslal přesnou přihrávku Janu Kalusovi a ten z první poslal kotouč přesně za záda maskovaného muže domácích. Tygři se však rozhodně nevzdávali, ba naopak. Sílící tlak zužitkoval Václav Burda, kterému nabil Jeník - 2:3. V 51. minutě bylo dokonce vyrovnáno.

Jan Eichler vyslal tvrdou dělovku z pravé strany, Ovčaří projektil sice dokázal zbrzdit, v cestě kotouči za brankovou čáru ale nezabránil - 3:3. Za dalších šestadvacet sekund liberečtí fanoušci jásali znovu. Ondřej Chrtek pálil z podobného místa jako Eichler u předchozího gólu a byl úspěšný - 4:3.

Nicméně hosté dokázali vyrovnat. Matěj Mach si zkušeně obehrál Velechovského a svoji střelu namířil přesně mezi Žajdlíkovy betony - 4:4. Rozhodovat tedy nakonec muselo prodloužení. V tom nejprve inkasoval dvouminutový trest Nezbeda a poté přesilovou hru zužitkoval přesnou ranou z otočky Patrik Hrehorčák - 4:5.

Tygři tedy v bitvě s lídrem tabulky ukořistili pouze bod, za předvedený výkon se však rozhodně stydět nemusí.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Stejně jako v předchozích zápasech bylo k vidění velmi kvalitní a vyrovnané utkání s velice silným soupeřem. Třinec ukázal svojí kvalitu, ale musím říct, že jsme to dokázali i my a sehráli s lídrem tabulky vyrovnanou partii. Mám trochu pocit, že nás již několikátý zápas trápí koncovka. Máme velké množství příležitostí, ale soupeři se daří skórovat snadněji než nám. My se na gól velmi nadřeme. Nakonec padly dva naše góly ze střel, které třeba ani takové příležitosti nebyli. Nejsme v koncovce tolik úspěšní, ale musím zase říci, že to byl opravdu kvalitní duel. Bodu si určitě vážíme, ale myslím, že jsme mohli klidně získat i dva. Každopádně Třinec je ohromně silný tým, což tady ukázal."
Vlastimil Wojnar
Třinec
„Myslím, že byl na tuto věkovou kategorii k vidění opravdu kvalitní zápas. Trochu mě mrzí, že jsme nedokázali udržet vedení 3:1. Nechali jsme si hru utéct až do stavu 3:4. Ale po oddechovém čase jsme se zvedli, vyrovnali jsme a v prodloužení urvali bonusový bod na naší stranu. Musím kluky pochválit, přijeli jsme sem se třemi pětkami bez jakéhokoliv náhradníka a zvládli to fyzicky i takticky výborně. Přestože jsme dvakrát prohrávali, tak si odvážíme dva body, což je z Liberce určitě úspěch."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner