Reportáž

Starší dorost převálcoval Vítkovice

Liberec - Bílí Tygři se v sobotu v poledne utkali s celkem z moravskoslezských Vítkovic. Už od začátku pvní třetiny hrál domácí tým velmi agresivně. Hostům se naskytlo pouze několik šancí ke hře na liberecké polovině. V utkání byli Tygři silnější a celkem šestkrát se jim podařilo puk zavézt do vítkovické branky. Moravskoslezským se i přes velkou snahu nepodařilo udržet tempo s domácími, a tak se domů vraceli bez bodu. Tygří mladíci vyhráli 6:2.

Náš tým vstoupil do utkání bojovně. Ačkoliv úvodní vhazování vyhráli hosté, Tygrům se hned v prvních dvou minutách podařil vstřelit první gól, konkrétně Jiřímu Průžkovi. Vítkovičtí si začali po této úspěšné střele více hlídat brankoviště. I přes několik pokusů se Libereckým nepodařilo skórovat znovu. V sedmé minutě byl za hákování vyloučen liberecký Jan Eichler a hned poté vítkovický Jakub Tauwinkl vyrovnal přesnou střelou mezi betony severočeského brankáře skóre na 1:1.

Tygři okamžitě zaútočili na vítkovického gólmana a povedlo se. Gól si připsal Vítek Turský parádní ranou od modré čáry - 2:1. Nemálo chvil poté se dostavila první tygří přesilovka, libereckým dorostencům se v ní bohužel nepovedlo znovu skórovat. Pět minut před koncem první třetiny na šelmy čekala další početní výhoda hra, ale netrvala dlouho. Na liberecké trestné lavici se objevil autor prvního gólu a oba týmy hrály až do konce třetiny ve stejném počtu.

Druhá třetina začala lépe pro Severočechy. Po mírném tlaku ve 28. minutě úspěšně zaútočil na vítkovického gólmana Tygr Václav Burda a přímou střelou vylepšil skóre - 3:1. Na začátku 37. minuty byl faulován severočeský Tomáš Nezbeda. Po krátké poradě se rozhodčí rozhodli, že proběhne trestné střílení, kterého se ujal sám faulovaný útočník. Proměnit se mu ho ale nepodařilo. Šestatřicet vteřin před koncem druhé třetiny dostal Tomáš Nezbeda přesnou přihrávku od spoluhráče Petra Wienceka a tentokrát skóre navýšil - 4:1.

Třetí perioda začala pro domácí nemile. Ve 41. minutě sice Tygři vstřelili gól, ten ale nebyl rozhodčími uznán. Vítkovičtí ale obratem zareagovali a vsítili svou druhou branku - 4:2. Tygří odpověď přišla hned o minutu poté, kdy rychlonohý útočník Jiří Průžek již podruhé v zápase skóroval - 5:2. Několik dalších minut hráli Lliberečtí velmi ofenzivně. Vítkovické obraně se ale nepodařilo brankoviště uchránit a v 51. minutě inkasovali další gól od Tomáše Nezbedy, který obdržel perfektní přihrávku do předbrankového prostoru od Michala Juščáka a následně ji poslal vstříc vítkovické brance - 6:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Dnes jsme spokojení. Kluci hráli fantasticky, k vidění byl z naší strany skvělý pohyb a nasazení. Byli jsme silní na puku a celé utkání jsme byli lepší. Zaslouženě jsme vyhráli. Na druhou stranu si stále myslím to, co jsem říkal minule, že stále máme spoustu šancí, ale tolik jich neproměňujeme. Z naší strany to byl perfektní zápas."
Petr Bolek
Vítkovice
„Myslím si, že Liberec byl v tomto utkání jasným favoritem. Předčili nás v bruslení, práci na kotouči, využívali všech možných šancí, z kterých poté vzešel gól. My jsme bohužel táhli za ten špatný konec provazu. Blahopřeji soupeřům, zvítězili zaslouženě."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner