Reportáž

Další dokonalý obrat! Dorostenci třemi góly ve třetí třetině smetli Olomouc

Olomouc/Liberec - Šelmám se v utkání s Olomoucí dlouho nedařilo podruhé překonat vynikajícího Schejbala. Gól Petra Wienceka ze 45. minuty ale přeci obrat dokázal rozpoutat, a naše mužstvo si tak ze dvou moravských bitev může odvážet hned pět bodů.

Do utkání vstoupili aktivněji Hanáci, jenže své šance své šance z druhé a sedmé minuty využít nedokázali, za což přišel od modro-bílých zákonitý trest. Jan Eichler potvrdil svou výbornou formu z posledních zápasů a dělovkou k tyči nedal Schejbalovi sebemenší nárok na úspěšný zákrok. Kohouti ale dokázali rychle odpovědět. Notně k tomu přispělo i vyloučení Adama Velechovského, který zahákoval jednoho z ujíždějících hráčů Mory.

Zarputilou hrou v předbrankovém prostoru uspěl Dominik Hajšman, který kotouč doslova dostrkal za Žajdlíka. Oba týmy se i nadále předháněly v brankových příležitostech, ale uspět se znovu do přestávky podařilo pouze Olomouckým. Branka opět padla při početní výhodě, tentokrát však již bezchybnou ranou Tomáše Dajčara.

Vedení červeno-bílých ale naše mužstvo od snažení neodradilo, ba naopak. Do druhé třetiny se vrátilo ještě s aktivnějším herním projevem, který dlouho neslavil úspěch jen kvůli vynikajícímu maskovanému muži Moravanů. Ten nejprve zlikvidoval Průžkův vyvedený průnik do ideální střelecké pozice, a následně i kombinaci na jejímž konci stanul osamocený Jeník. Stejný osud potkal i střelce doposud jediné branky šelem Eichlera, ten však pro změnu při svém útočném tažení narazil na pevnost domácí obrany.

Do kabin tedy i po prostřední dvacetiminutovce odcházeli šťastnější Kohouti, ale to se mělo brzy změnit. První varovný signál defenzivním řadám Hanáků vyslal již deset vteřin po startu periody Chrtek, který svojí dělovkou orazítkoval břevno. Druhý již skončil vyrovnáním. Další přesilovou hru zužitkoval Petr Wiencek. Ten svojí důsledností dotlačil poskakující kotouč u levé tyče až za brankovou čáru.

V třiapadesáté minutě už Liberečané vedli. Ondřej Chrtek vlétl do třetiny a přesnou ranou tahem nedal Schejbalovi šanci. Několik okamžiků před závěrečným hvizdem navíc využil zaváhání strážce hostující svatyně Tomáš Nezbeda, který vyjetého gólmana obehrál a naservíroval puk přímo na hůl Ondřeje Chrtka. Liberecký útočník již následně neměl příliš těžkou úlohu.

Důležité tři body posunuly Tygry na dostřel osmým Vítkovicím. Do konce nadstavbové části zbývají ještě čtyři zápasy.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Od utkání se Zlínem nám bohužel ubyli další dva hráči ze sestavy. Trochu jsme zaspali první třetinu, po které jsme si řekli, že musíme přidat. Od prostřední části jsme již ale hráli tak, jak jsme zvyklí a náš výkon se zlepšil. Potrápil nás soupeřův brankář, který chytal výborně. Domácí bojovali a zlomit se nám jejich odpor podařilo až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy jsme vsítili tři branky a překlopili misky vah na naší stranu. Za dvě třetiny si kluci zaslouží pochvalu, jelikož dokázali zvrátit nepříznivé skóre. Určitě jsme s pěti body z těchto dvou moravských utkání spokojeni. Jsme spokojeni i s herním projevem, i když na něm samozřejmě musíme i nadále pracovat a zlepšovat se."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec