Reportáž

Starší dorost na Spartě bojoval a odvezl si cenný bod

Praha/Liberec - Povedený návrat po reprezentační přestávce zažili svěřenci trenéra Jiřího Kudrny. Ti sice na vítězství nedosáhli, ale bod, který vybojovali po prohře na samostatné nájezdy, proti Spartě určitě má svoji váhu.

Oba týmy měly zpočátku dvě velké šance, které neproměnily. V čase 10:55 ovšem tečoval Václav Burda střelu Vítka Turského od modré čáry a Bílí Tygři vedli 1:0. Neutekla ani minuta hry a bylo srovnáno. Trefu do černého předvedl obránce Filip Eliáš. První třetina nabídla ještě brejk Ostapa Safina, sparťanského ostrostřelce, ten se však při zakončení mýlil a branku netrefil. Dvacet vteřin před koncem první periody měla Sparta ještě jednu možnost, tu ale také nevyužila, proto se šlo do kabin za stavu 1:1.

Ve druhé třetině jsme branku neviděli, což ovšem neznamená, že byl k vidění defenzivní festival. Naopak šancí bylo dost, ale ledu vládli brankáři. V čase 24:30 trefil jeden ze sparťanů dokonce tyčku. Když se zápas přetáčel do druhé půlky, měl Žajdlík a obrana Liberce obrovské štěstí. Puk ležel na brankovišti a Liberec zachránila před pohromou rychlá reakce jednoho z obránců. Když těsně před sirénou, oznamující konec druhé třetiny, sparťané špatně zahráli přečíslení, skončila druhá perioda za stejného stavu jako začala - tedy 1:1.

Třetí část načal gólem v čase Vojtěch Komárek. Jeho první gól v utkání poslal Spartu do vedení 2:1. V té chvíli byla Sparta takříkajíc "na koni". Svou převahu ale brankově nezužitkovala i přes několik šancí. Zbývaly tři minuty do konce utkání a Sparta si vzala oddechový čas. Jenže ten měl opačný efekt. Liberec se zkoncentroval na poslední minuty výborně a za velké radosti vyrovnal skóre na 2:2. Střelcem vyrovnávací trefy byl forvard Jan Jeník.

Prodloužení začali náporem hosté. Na gól jejich tlak ale nestačil. Vyloučení libereckého hráče Václava Burdy sparťané nepotrestali. Na tabuli svítilo 35 sekund do konce prodloužení a Liberec šel opět do čtyř. Časomíra se zastavila v čase 4:48, kdy domácí vstřelili vítěznou branku a odmítli samostatné nájezdy. Do zápasových statistik se zapsal zase Vojtěch Komárek. Kapitán Sparty se stal hrdinou zápasu, když vstřelil dva důležité góly a díky němu bere domácí tým o bod víc než Bílí Tygři.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner