Reportáž

Starší dorostenci opanovali přestřelku na Slavii! Hattrick zaznamenal Nezbeda i Kačírek

Praha/Liberec - Velké ofenzivní představení sehrály výběry starších dorostů Slavie a Liberce. V hlavních rolích vystupovali Matyáš Kačírek a Tomáš Nezbeda, kterým se podařilo vsítit tři góly. Tygrům ke třem bodům výrazně napomohl famózní obrat v prostřední části.

Severočeši odstartovali zápas fantasticky. Jen dvacet vteřin totiž stačilo Tomáši Nezbedovi k tomu, aby obkroužil klec, zasunul puk za levou tyč a otevřel skóre – 0:1. Odpověď sešívaných ale přišla takřka okamžitě. Po dobré černé práci Zídka na brankovišti se kotouč dostal k Tomáši Vildumetzovi, který z pravé strany propálil Kuhna – 1:1.

Závěr prvního dějství byl velmi víživný. Zatímco Slavia prožívala nejlepší chvilky v zápase, Tygrům se nedařilo. Pojďme ale zrekapitulovat vše popořádku. Ve 14. minutě Vildumetz nalezl zpoza brány Davida Matějku a ten se nemýlil – 2:1.

Za další dvě minuty přišel pro Severočechy nešťastný okamžik ve vlastní přesilovce. Kuhn po zadním mantinelu rozehrál na Turského a ten vrátil kotouč do brankoviště tak, že liberecký gólman už zkrátka neměl nárok vrátit se včas mezi tři tyče a zasáhnout. Branka byla připsána Tomáši Vildumetzovi – 3:1. S Tygry tato situace na chvíli otřásla. Slavia dokonce zásluhou proměněného samostatného úniku Václava Zídka skórovala ihned vzápětí podruhé – 4:1. Tahle přesilovka se nepovedla.

Šelmy Slavii oplatily závěr prvního dějství stejnou mincí na začátku následující periody. Korecký s Nezbedou nádherně zakombinovali v útočném pásmu a připravili skvělou pozici pro Matyáše Kačírka a ten z mezikruží využil zaváhání brankáře Patery, který ztratil rovnováhu a tím i naději zasáhnout – 4:2.

Za malý moment už to bylo jen o gól. Juščák na sebe dobře natáhl tři protihráče a pak předal kotouč sešívanými zapomenutého Matyáše Kačírka, který se trefil skvěle – 4:3. A Liberečtí se dokázali dotáhnout. Juščák sice při přečíslení dva na jednoho Pateru nepřekonal, dorážející Tomáš Nezbeda už ale ano – 4:4.

Absolutní šok pro domácí hokejisty přišel pětatřicet sekund před druhým klaksonem. Tygři rychlým přechodem přes střední pásmo zaskočili sešívanou obranu. Ta dala až příliš mnoho prostoru Janu Eichlerovi, který propálil slavistikého gólmana – 4:5. Třetí třetina tak slibovala drama.

Psala se 44. minuta, když se do samostatného úniku dostal Tomáš Nezbeda, jenž si v zakončení počínal znovu nekompromisně a mohl se tím pádem radovat z hattricku – 4:6. Slavia ale utáhla šroubky a Liberci pěkně zatápěla. Když Melovič vystřelil od modré čáry a Erik Fiala tečoval ránu svého spoluhráče mimo dosah Kuhna, měli hosté už jenom jednobrankový náskok – 5:6.

Nedlouho po kontaktní brance mohli sešívaní dokonce vyrovnat. Vildumetz stál před odkrytou klecí, avšak netrefil se do puku ideálně, a tak Kuhn na poslední chvíli zlikvidoval nebezpečný pokus. V poslední minutě Matyáš Kačírek gólem do odkryté klece pečetil výhru Liberce a brankově dorovnal Tomáše Nezbedu – 5:7. Tygři tak z hlavního města odvezli všechny tři body!

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Byl to pro nás těžký zápas, Slavia má skvělý tým. My jsme prospali první třetinu, ve které jsme soupeři darovali tři ze čtyř gólů a jeden z toho jsme si dokonce vstřelili sami. Od druhé třetiny jsme ale hráli jako jiný tým, nesložili jsme zbraně a otočili jsme vývoj utkání. Takový obrat svědčí o charakteru týmu a jsem na kluky pyšný, že to dokázali."
Miloš Pecka
HC Slavia Praha
„První třetina byla z naší strany parádní, dali jsme čtyři góly a vedli jsme 4:1. Od druhé třetiny jsme ale přestali hrát s pokorou, udělali jsme spoustu hrubých chyb a pustili jsme soupeře do šancí, do kterých bychom ho pouštět neměli. Dostali jsme dvě rychlé branky, soupeř vycítil šanci a otočil zápas. A i když jsme měli v poslední třetině drtivý tlak, tak jsme utkání nedokázali strhnout na svou stranu, protože jsme nedali góly ani z vyložených příležitostí."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec