Reportáž

Starší dorost v posledním utkání nadstavbové části podlehl Chomutovu, v play-off narazí na Hradec

Liberec - Poslední utkání nadstavbové části extraligy staršího dorostu se libereckým mladíkům nepovedlo. Přestože zápas s Piráty byl generálkou na play-off, nabídli hokejisté obou celků divákům 12 branek. Tři body nakonec slavil Chomutov. Ve vyřazovacích bojích narazí svěřenci Jiřího Kudrny na Hradec Králové.

Kdo od zápasu mezi Libercem a Piráty čekal defenzivní hru s minimem rizika, musel být pořádně překvapený. Skóre se měnilo už ve 4. minutě. Jan Eichler napřáhl od modré a jeho dělovku v cestě do brány už nic nezastavilo – 1:0.

V polovině první třetiny však bylo vyrovnáno. Chomutovští se blýskli pohlednou akcí, na jejímž konci stál Tom Polák, který Kuhnovi nedal šanci zasáhnout – 1:1. Do kabin ale Tygři přece jen odcházeli s náskokem v zádech. Jan Jeník se dostal do samostatného úniku a pěkným forhendovým blafákem vymíchal Pavláta – 2:1.

Začátek druhého dějství Tygrům vyšel na jedničku. Jeník vypálil z pravého kruhu, chomutovský gólman puk vyrazil před sebe jen k důraznému Václavu Burdovi, který pohotovou doklepávkou zvýšil na 3:1. Piráti se ale po inkasované brance poměrně rychle probrali. V přesilové hře vytvořili před libereckou klecí pořádný závar, v němž se nejlépe zorientoval Adam Studený – 3:2.

Chomutovu se od té doby dařilo, na co sáhl. Krátce před polovinou duelu vypálil z levého kruhu Jaroslav Kulich tak, že brankář Kuhn byl bezmocný – 3:3. Ve 36. minutě dokonce ve vlastním oslabení unikal na gólmana Jan Svoboda, který svižnou ranou zápěstím prostřelil strážce liberecké svatyně a Piráti rázem vedli – 3:4. Šelmám se ale podařilo vstřelit soupeři důležitý gól do šatny. Matyáš Kačírek dostal před bránu pas od Nezbedy a zakončil chladnokrevně – 4:4.

Do třetí periody vstoupili mnohem lépe hosté. Jaroslav Kulich se totiž s kotoučem ocitl sám před Kuhnem a poradil si výborně – 4:5. Tygři však svou kůži nechtěli dát lacino a utkání ještě jednou vyrovnali. Jan Jeník zakončil liberecké přečíslení tři na dva přesnou ranou do horního rohu chomutovské brány – 5:5.

Přestřelku jako na divokém západě ale přece jen zvládli lépe Piráti. Vítěznou branku hostujícího celku zaznamenal po souhře s Hajičem a Navrátilem Tom Polák a v samotném závěru zápasu pečetil výhru Chomutova brankou do odkryté klece Petr Chlán. Svěřenci Jiřího Kudrny tak museli na závěr nadstavbové části skousnout prohru 5:7, která už ale neměla vliv na konečné postavení v tabulce. Liberečtí obsadili osmou příčku, což znamená, že v play-off narazí na Hradec Králové.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Shodli jsme se trenéry z Chomutova, že to příliš nevypadalo jako generálka na play-off. Byl to takový oboustranně bezstarostný hokej a padalo hodně gólů. Myslím si, že defenzivy obou mužstev zas až tolik nefungovaly. Gólmani to dnes měli taky těžké. Chomutov prostě vstřelil více branek, díky čemuž vyhrál. Příští čtvrtek začíná play-off a my víme, o co jde a určitě se na to výborně připravíme. Celá naše sezona je zatím dobrá a ve vyřazovacích bojích to budeme chtít potvrdit co nejlepším výkonem."
Miroslav Buchal
Piráti Chomutov
„Myslím si, že to bylo kvalitní utkání. Říkali jsme si s trenéry Liberce, že by to mohla být generálka na play-off. Při tom výsledku o nějaké generálce nemůže být řeč. Bylo vidět, že páteční zápasy stály oba týmy hodně sil. Zvrhlo se to dnes v přestřelku. Chvílemi se hrál parádní hokej nahoru dolů, pak to zase bylo velmi chaotické a klukům se chtělo jen útočit. Vezeme odsud tři body, tak doufám, že je potvrdíme v play-off. Přeji nám i Libereckým, abychom prošli přes první kolo."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner