Reportáž

Starší dorostenci ve vypjatém utkání na Spartu nestačili

Praha/Liberec - Divokou přestřelku viděli diváci, kteří zavítali na první čtvrtfinálový zápas starších dorostenců Bílých Tygrů a pražské Sparty. Úspěšnější byli nakonec hosté, kteří o své výhře rozhodli v posledním dějství.

Tygři vstoupili do utkání velmi aktivně, již po šesti minutách hry se totiž ujali vedení. Kačírek vyhrál vhazování a nabil Ivanu Koreckému. Ten nad ničím nepřemýšlel a vyslal od modré čáry nepříjemný projektil, Wolf měl navíc zakrytý výhled, a proto nestihl kotouč včas zaregistrovat.

Zanedlouho ale bylo vyrovnáno. Kotouč se po sérii odrazů dostal až před zařízení, kde napřáhl Martin Dubský a přesnou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí mohl překlopit misky vah na stranu Pražanů Ostap Safin. Šikovný forvard však nakonec obranným valem šelem neprošel.

Nicméně v samotném závěru periody Sparťané přeci jen skórovali. Wojnar vynikajícím pasem nalezl před zařízením najetého Tomáše Nacházela, který již neměl problém dopravit kotouč do poloodkrytého zařízení. O pětatřicet vteřin později navíc udeřili hokejisté z hlavního města znovu. Téměř totožnou situaci proměnil Ostap Safin.

Ihned zkraje prostředního dějství ale přišlo zkorigování stavu. Václav Burda po rychlém kontru propálil Žajdlíka ostrou ranou. V druhé polovině druhé části Tygři opět zahrozili, nicméně Wolf nakonec dokázal výborným zásahem jisté brance zamezit.

Martin Jursa z profilu

Dvě minuty před koncem periody se však Jan Jeník prosmýkl mezi obránci a vyrovnal na 3:3. Sparťané však do závěrečné části doslova vlétli a dvěma slepenými brankami rozhodli o svém vítězství. Nejprve se prosadil Vojtěch Komárek, jehož výstavní trefa od modré čáry zamířila přesně mimo dosah Žajdlíka.

Záhy skóroval i Filip Eliáš, jenž byl nejdůraznější v předbrankovém prostoru. V sedmačtyřicáté minutě bylo nařízeno po nedovoleném přidržení hokejky jednoho z útočníků Wolfem. Nezbeda ale svým bekhendovým blafákem neuspěl. Nicméně ihned po vhazování přeci jen svěřenci trenéra Jiřího Kudrny udeřili. Ranou z pravého kruhu se prosadil Václav Burda.

Jenže Sparta téměř okamžitě odpověděla. Z úniku se totiž prosadil Petr Maršoun. Liberečané se snažili výsledek zvrátit, avšak výhru Pražanů potvrdil těsně před koncem duelu trefou do odkryté klece Filipa Eliáše. Sparta se tak ujala v sérii vedení, další zápas však čeká oba celky už v úterý. Představí se na ledě liberecké Home Credit Arény, přijďte naše hráče podpořit!

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Ačkoliv jsme se ujali vedení, první třetina nám příliš nevyšla. Náš výkon nebyl špatný, ale zdálo se mi, že to z naší strany nebylo úplně ono. Soupeři jsme vítězství trochu ulehčili, a to i přestože jsme dokázali srovnat na 3:3. Bohužel jsme inkasovali dva góly během minuty, což rozhodlo o tom, že jsme střetnutí ztratili. Nicméně znovu musím podotknout, že to z naší strany nebyl špatný výkon, avšak byly tam pasáže, ke kterým jsme si něco museli říct. Umíme zahrát líp."
Richard Žemlička
Sparta
„Prvních deset minut jsme byli zakřiknutí a Liberec šel do vedení. Po inkasovaném gólu jsme se zlepšili v osobních soubojích, v přihrávkách a z toho pramenilo naše vedení 3:1. Ve druhé třetině jsme na začátku přestali hrát a první střelu na gólmana soupeře jsme vyslali až v sedmé minutě. Díky tomu hosté srovnali, ale ve třetí třetině jsme se zase zvedli a díky tomu jsme utkání vyhráli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner