Reportáž

Starší dorost výborným výkonem porazil pražskou Spartu a srovnal sérii

Liberec - Důležité vítězství si připsal starší dorost, který v rámci druhého čtvrtfinále srovnal stav série na 1:1. Zasloužilo se o tom především týmové pojetí hry. Skvělým výkonem se prezentoval i brankář Matěj Žajdlík. Strážce liberecké svatyně zastavil hned 32 projektilů soupeře.

Skóre se poprvé měnilo již po pětašedesáti vteřinách hry. Jan Eichler napřáhl na modré čáře a přízemní ranou nalezl tkz. pátou díru ve výstroji Wolfa. V šesté minutě Tygři vedli již o dvě branky. Václav Burda se ihned po vypršení svého menšího trestu vrhl do útočné akce, na jejímž konci Jiří Průžek zakončil nejlépe, jak mohl.

Po druhé inkasované brance Sparťané přistoupili ke změně maskovaných mužů, avšak Hofmannovi vydrželo čisté konto pouze necelé čtyři minuty.Tomáš Nezbeda využil neshody mezi beky hostujícího celku a perfektně provedeným bekhendovým blafákem nedal gólmanovi hokejistů z hlavního města šanci.

Po první přestávce se prosadili i svěřenci trenéra Richarda Žemličky. Ondřej Šišolák nasměroval svoji dělovku z mezikruží přesně mimo dosah Žajdlíka. Liberečané ale byli aktivnější a ještě do poloviny třetiny znovu skórovali. Ondřej Chrtek se podél pravého mantinelu prodral až před Hofmanna, na kterého následně vyzrál kličkou do forhendu.

Petr Wiencek při rozbruslení

Ve dvaatřicáté minutě rozradostněl halu popáté Petr Wiencek, a to i přestože byl v době střely atakován hned třemi protivníky. Zanedlouho přišlo snížení v podobě druhého úspěchu Pražanů. Jeřábek nalezl osamoceného Sebastiana Jandu, jenž přesně trefil poloodkrytou polovinu branky.

Modro-bílí však nechtěli připustit drama. Projektil Vratislava Kunsta vyrazil Hofmann pouze nad sebe, odkud zamířil přesně za brankovou čáru. V samotném závěru posledního dějství se ocitl osamocený před Žajdlíkem Tomáš Vízner. Ten dokázal zužitkoval dvojnásobnou přesilovou hru a dal hostům poslední naději.

Ta však netrvala dlouho. Následně totiž definitivně zpečetil výhru šelem při hře proti šesti bruslařům v rudých dresech Jiří Průžek. Šikovný forvard sice napoprvé prázdnou klec netrefil, ale poté obral jednoho ze sparťanských obránců a kotouč a tentokrát se již nemýlil. Tygři tak srovnali stav série. Rozhodující střetnutí se odehraje ve čtvrtek od 17:30 v Praze.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Byl to z naší strany fantastický výkon, musím kluky pochválit. Dokázali jsme toto náročné utkání zvládnout. Měli jsme dobrý pohyb, hráli jsme s chutí, což je i důvod proč padlo tolik branek. Vyzdvižení si zaslouží i vynikající Matěj Žajdlík, který nás několikrát výrazně podržel. Jsem rád, že kluci neustále celou sezónu dokazují, že za to umí vzít a pořádně zabrat. Jsem na svůj celek velmi pyšný."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner