Reportáž

Starší dorost bojoval ze všech sil, nakonec ale Spartě podlehl a v play-off končí

Liberec - Starší dorost nastoupil ve čtvrtečním odpoledni k rozhodujícímu utkání čtvrtfinálové série s pražskou Spartou. Svému soupeři byl více než vyrovnaným protivníkem, avšak nakonec v play-off po prohře 0:3 končí.

Hosté se od začátku prezentovali dobrým držením kotouče, což dělalo Spartě problémy. Ta ale hrála ze zabezpečené obrany, a proto se ji podařilo odolávat útočným snahám Liberce. Nebezpečný byl v první třetině útočný výpad Dubského, který jel sám na Žajdlíka. Ten proti jeho pokusu zasáhl betonem. A ani hostující Kopecký v závěru prvního dějství branku nevstřelil. Wolf byl při jeho střele zblízka pozorný.

Do druhé periody vstoupili lépe domácí. Po čtyřech minutách hry vybojoval Schwamberger u hrazení kotouč, se kterým dojel až před Žajdlíka, kterému naznačil střelu. Na poslední chvíli ale posunul na volného Alberta Michnáče, který dorazil kotouč do odkryté branky. A rázem mohli sparťané odskočit na dvougólový náskok, kapitán Komárek ale bekhendem na hostujícího gólmana nevyzrál. V polovině druhé části měli dvě nadějné příležitosti také Liberečtí. Nejprve se po zaváhání domácí obrany a úniku Wienceka motýlkem vyznamenal gólman Wolf. Po té neuspěl ani Kačírek, proti kterému měl opět navrch domácí brankář. To Sparta byla v útočných snahách úspěšnější. Ve 36. minutě prodloužil Vandasovu přihrávku až za Žajdlíka Michael Švarc a zdvojnásobil vedení svého týmu. To ale mohlo být i trojnásobné, po Maršounově pokusu ale pouze zazvonila tyč.

Petr Wiencek při rozbruslení

Ve třetí části bylo znát úsilí hostů o vyrovnání. Ihned v jejím úvodu se prezentoval nebezpečnou dorážkou Zachar. Na druhé straně měl nadějnou příležitost Wojnar, který v samostatném úniku nedokázal blafákem vyzrát na Žajdlíka. Pak se podruhé v krátkém časovém sledu ukázal Zachar, který si tentokrát pohrál s domácí obranou a střelou zpoza brány vystrašil Wolfa. Dvě minuty před koncem šli Severočeši do rizika a odvolali brankáře. To se podařilo využít Tomáši Schwambergrovi, který po spolupráci s Wojnarem zakončoval do prázdné brány. Sparta tak získala rozhodující výhru, po které postupuje do semifinále.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Viděli jsme kvalitní utkání z obou stran. Výsledek odpovídá tomu, co se na ledě dělo. Hrálo se ve velkém tempu a nasazení, nám se ale nedařilo střílet. Bez vstřeleného gólu se vyhrát nedá Sparta byla agresivnější a tentokrát lepší. Chci ale pochválit to, že jsme nesložili zbraně a až do konce utkání usilovali o zvrat. Také chci pogratulovat soupeři k postupu a naším klukům poděkovat za celou odehranou sezónu."
Richard Žemlička
Sparta
„Začnu hodnotit od předchozího utkání. Tam jsme totiž už jeli jako vítězové. Dopadlo to ale tak, že jsme dostali sedm gólů a sedli si na zadek. Tentokrát se nám ale podařilo sehrát dobrý zápas, který jsme i díky našemu chtíči zvládli a postoupili jsme."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec