Reportáž

Premiérovým střelcem juniorky Wiencek, na výhru trefa nestačila

Mladá Boleslav/Liberec - Juniorům nevyšel vstup do DHL Extraligy juniorů. Na horké mladoboleslavské půdě bojovali ze všech sil, soupeře přestříleli a branku vstřelili v oslabení. Nakonec i to všechno bylo málo, domácí díky dobré efektivitě a kvalitnímu výkonu brankáře Krofty zvítězili 5:1.

První zápasy nového ročníku bývají vždy ošemetné. Tuto skutečnost potvrdil i duel juniorky v Mladé Boleslavi. Po čtrnácti minutách byl vyloučen Bednářík, nicméně namísto tlaku Tygři inkasovali. Žajdlíkovi propadlo za záda nahození Lukáše Peterky z pravého kruhu.

Ve třinácté minutě bylo ještě hůř, po zakázaném uvolnění si domácí vytvořili tlak, který zužitkoval Milan Kalaš. Ten si najel do správného místa, poté mu již jen stačilo vyčkat na odražený kotouč.

Do konce periody si naše mužstvo vytvořilo hned několik příležitostí. První z nich neproměnil na Kroftu ujíždějící Pokorný, druhou dokonce tři Liberečané, kteří nedokázali kotouč dopravit do prázdné branky. V prostředním dějství byli opět úspěšnější Bruslaři. Nejprve orazítkoval břevno Prokop a následně skóroval Jiří Veselý.

Začátek třetiny mohl být pro Severočechy ještě černější, když záhy rozhodčí nařídil po faulu Bednáře trestné střílení. Dančišin nasměroval kotouč pouze do plexiskla a Tygři si vyžádali oddechový čas. A pomohl! Liberečané byli následně lepším mužstvem, v šanci se ocitli Kadlec s Průžkem. Oba zmiňované i závar těsně před přestávkou Krofta vychytal.

Právě domácí gólman ustál i situaci ze čtyřiačtyřicáté minuty. Ránu Starosty sice udržel mezi betony se štěstím, ale stav zůstal stejný. Naopak domácí ve využívání šancí nestagnovali. Za Žajdlíka doklepl kotouč po rychlém brejku Jan Prokop<

Poté v úniku selhal Jeník, nicméně o pár okamžiků později se již gólové účty modrobílých přeci jen otevřely. V oslabení uspěl Petr Wiencek, který zužitkoval laxnosti obrany Bruslařů a propálil Kroftu mezi nohama. Tygři se nevzdávali ani v posledních minutách, ale všechny naděje nakonec pohřbil trefou do opuštěné klece Jiří Veselý.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner