Reportáž

Přestřelku rozhodla vyloučení. Juniorka podlehla Pardubicím 3:6

Liberec - Bílí Tygři se v sobotu odpoledne utkali s Pardubickým Dynamem. Šelmy předvedly bojovný a sympatický výkon, který na výhru bohužel nestačil. Domácí doplatili hlavně na časté chyby v obraně a nedisciplinovanost, kterou rozhodčí i soupeř potrestal.

Oba týmy začali zápas ve velkém tempu a Tygři se mohli už po první velké šanci radovat. Po čtyřech minutách hry si najel do středu útočného pásma Jiří Průžek a trefil přesně horní roh branky – 1:0.

Jenže domácím vedení dlouho nevydrželo. Prakticky z další vážnější akce skórovali i hosté. Nahozený kotouč si před Žajdlíkem našel Vojtěch Faltýs a uklidil ho za záda libereckého gólmana – 1:1.

Strhnout vedení na stranu Tygrů se pokoušel Tomáš Nezbeda. Jeho pokus o rychlí průnik středem hřiště, ale zastavila důsledná obranna. Hra se zklidnila a šancí jsme viděli velmi málo až do závěrečné pětiminutovky. Matěj Štefka stál na konci skvělé kombinace Západočechů a otočil skóre – 1:2.

Jenže poslední slovo v prvním dějství měli liberečtí. Třicet vteřin před první syrénou propálil Kulicha Ivan Korecký - 2:2.

Hra pokračovala vyloučeními na obou stranách, ale hru v početní výhodě nevyužil ani jeden z týmů. Paradoxně se podařilo hostům skórovat při oslabení. Po hrubce obrany se dostal do samostatného úniku Miroslav Rohlík a navrátil pardubickým vedení – 2:3.

O dvě branky odskočili hráči Dynama v polovině zápasu. Liberecká obrana si vybrala další slabou chvilku, kterou nekompromisně potrestal Vojtěch Kubišta 2:4.

To už Matěj Žajdlík neustál a v brance ho nahradila nová letní posila Tygrů Roland Polášek. Domácí nic nevzdali a ještě přidali na aktivitě. Beran měl perfektní pozici mezi kruhy, ale mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený brankář a jeho střelu bez problémů lapil. Do kontaktu skóre se liberečtí dostali až o dvě minuty později. Tomáš Nezbeda nejdříve odrazil puk od Kulicha k Michalu Klingerovi, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:4.

Tempo hry nepolevovalo a byla k vidění velká bojovnost a nasazení na obou stranách. Jenže dříve, než se rozjely šelmy ve třetí třetině na plné obrátky, opět inkasovaly. Po dorážce Jakuba Hoskovce kapituloval i Polášek – 3:5.

Domácí měli velký tlak, ale všechny zbývající pokusy o to vstřelit branku, zlikvidoval skvělý brankář Kulich. Risk s odvoláním gólmana domácím také nevyšel a vítězství Pardubic pečetil do prázdné branky druhý gólem v utkání Miroslav Rohlík - 3:6.

Matěj Žajdlík kontroluje situaci

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Pro nás to byl smolný zápas. Neproměnili jsme spoustu šancí, což byl rozdíl mezi námi a soupeřem. Pardubice využili naše herní zaváhání. Ve druhé třetině jsme měli přesilovou. Místo toho abychom branku vstřelili tak jsme inkasovali po hrubé chybě obránce. Bohužel jsme už nedokázali gólově zareagovat.Nikdo to nezabalil. Měli jsme tlak i sílu, ale nezúročili jsme to. Jsme hodně zklamaní. Doufám, že si to kluci vezmou k srdci a poučíme se, protože darujeme soupeřům branky sami. Hodně nás to sráží a mrzí."
Richard Král
Pardubice
„Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Výsledek určitě neodpovídá průběhu. Měli jsme větší štěstí v zakončení a lépe nám zachytal brankář. Hlavně jsme proměnili šance, které jsme měli. Kluci dobře pracovali a jsme rádi, že jsme vyhráli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec