Reportáž

Junioři přehráli silný Motor 3:1!

České Budějovice/Liberec - Tygři svého soupeře zaslouženě porazili 3:1. Celý zápas byli aktivnější a na branku svého soupeře vystřelili hned sedmatřicetkrát, Motor vyslal na Žajdlíka osmadvacet ran.

Již od samotného začátku bylo vidět, že oba celky chtějí hrát ofenzivně a zvítězit. O první vzruch se postaral již po 73 vteřinách Šulek, jehož zblokovanou ránu mohl usměrnit do poloprázdné klece Pixa, nicméně netrefil. Téměř stejná situace byla k vidění o pár chvil později na druhé straně, Patera si připsal fantastický zákrok.

Zanedlouho ujel obraně šelem Kadilák a Žajdlík musel předvést svůj um, což se mu podařilo, bekhendový pokus domácího forvarda přečetl a chytil. V polovině první periody už se skóre měnilo. V oslabení se z rychlého protiútoku prosadil tvrdou ranou Albert Janele. Patera musel být pozorný i v druhé polovině úvodního dějství, obrovský závar před jeho klecí, ale nakonec i s trochou štěstí přečkal bez úhony.

Do druhé části vstoupili přesně tak, jak ukončili tu první. Jiří Benák překvapil svým rychlým výpadem neúplně zformovanou obranu Českých Budějovic a mohl se tak radovat z dvougólového vedení svého mužstva. Odpověď na sebe však nenechala dlouho čekat. Pohlednou akci po ose Tintěra-Vochozka-Jakub Doktor nestihl Žajdlík zneškodnit.

Nicméně Tygři měli po vítězství velký hlad a v jednatřicáté minutě skórovali znovu. Důležitou branku vsítil Matouš Bělohorský, jehož dělovka zapadla přesně za Pateru. V závěru periody ještě nebezpečně pálil Doktor. Ten však do svého projektilu vložil až příliš razance a kotouč zařízení minul. Svěřenci trenéra Valdemara Jiruše si náskok pečlivě hlídali i v závěrečné třetině. Velkou příležitost měl na hokejce Burda, skóre se ale kvůli včasnému zásahu Patery neměnilo.

Následně začala pasáž plná vyloučení, v šanci se ocitl dvakrát Průžek, nejprve ho v úniku vychytal strážce svatyně Motoru betonem, a poté jeho schovanou ránu ze skrumáže mezi kruhy zastavila lapačka. Domácí již nedokázali na příležitosti Liberce odpověď, a Tygři si tak zpět do Liberce odvezli důležité tři body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec