Reportáž

Juniorka ztratila čtyřbrankové vedení a podlehla Spartě v prodloužení

Liberec/Praha - Bílí Tygři se v pátek odpoledne utkali s Pražskou Spartou. K vidění byl ofenzivní hokej plný gólů a zajímavých situací. Tygři však nedokázali udržet jasné vedení 0:4 a sparťané během tři minut vyrovnali. Zápas dospěl až do prodloužení ve kterém dokonal obrat domácích Kulda.

Liberečtí začali velmi z ostra a už ve třicáté sedmé sekundě vedli. Postaral se o to Jiří Průžek, který tečoval lehké nahození od modré čáry – 0:1.

Sparťany inkasovaná branka nijak nezaskočila a hnali se za vyrovnáním. Tygry držel výbornými zákroky brankář Polášek. Poradil si s nebezpečnými projektily od Jandouse s Chloubou a držel náskok hostů.

Ten se navýšil v šestnácté minutě při přesilovce. Tomáš Nezbeda propálil Hofmanna z mezikruží – 0:2.

Prakticky totožný začátek, jako v první dvacetiminutovce, předvedli Severočeši i ve druhé třetině. Krátce po úvodním buly využil další hru v početní výhodě Matouš Bělohorský. Liberecký střelec musel hodně děkovat výborné cloně od svých spoluhráčů před Hofmannem, díky které jeho puk potřetí rozvlnil síť za gólmanem Sparty – 0:3.

Čtvrtou branku přidal ve dvacáté páté minutě, po rychlé souhře v předbrankovém prostoru, David Pokorný a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto – 0:4.

Sparta vyměnila brankáře a dala tak týmu nový impuls. Neprůstřelnost Poláška ukončil Martin Jandus v třiatřicáté minutě. Doslova dotlačil puk za záda bezmocného gólmana – 1:4.

A na liberecké jako by najednou spadla deka. Uběhlo půl minuty a prosadil se Marek Duben dělovkou od modré čáry – 2:4.

Prakticky ihned po vhazování udeřili Sparťané potřetí. Domácí zachytili špatnou rozehrávku Tygrů. Rychlým protiútokem se prodrali před Poláška, kde stál Patrik Sedliský, který dopravil puk až za záda libereckého maskovaného muže – 3:4.

Liberečtí si vzali oddechový čas a vyměnili gólmany. Žajdlík nahradil Poláška. Sparta přesto udeřila počtvrté. Druhou trefou se zapsal do střelecké listiny Martin Jandus a bylo vyrovnáno – 4:4.

Poslední třetina nijak nezaostávala kvalitou hry. Góly však padat přestaly. S přibývajícím časem se oba dnešní soupeři začali více soustředit na obranu středního pásma, protože každá chyba ke konci zápasu mohla být osudná.

Nakonec utkání dospělo, až do prodloužení ve kterém byla aktivnější Sparta. První gólovou šanci zazdil Svoboda, jehož střela z bezprostřední blízkosti proletěla jen těsně mimo Žajdlíkovu branku. Napodruhé už to ale vyšlo. Rychlými přihrávkami nakonec přelstili domácí gólmana Severočechů. Na konci povedené akce byl Vojtěch Kulda, který přisoudil bonusový bod pražanům – 5:4.

Kunst obrací hru

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Měli jsme perfektní nástup, soupeře jsme přehrávali a odskočili jsme na 4:0. Poté jsme si ve druhé třetině vzali nějaký oddechový čas nebo jsme si mysleli, že hrajeme all-star game a přestali jsme bruslit. Nebyli jsme důrazní a Sparta dala rychlé dva góly. I přesto, že jsme kluky nabádali ke klidu, tak jsme vyrobili další chyby, který Pražané využili. Ve třetí periodě jsme měli navrch, dostávali se do šancí, ale nedokázali je proměnit. V prodloužení jsme šli do oslabení, ve kterém domácí rozhodli. Měli jsme zápas rozehraný na tři body a máme jeden. Před zápasem by jsme ho brali, ale po něm jsme nespokojení."
David Kočí
Praha
„Dnešní zápas měl dvě části. První půlka byla hodně špatná, druhá naopak velmi dobrá. Jsou to přeci jen junioři, mladí kluci. Myslím si, že jsme nyní odehráli dobře tři zápasy za sebou a nedokázali si se pořádně koncentrovat na dnešní utkání. Přistoupili k tomu lehkovážně, začátek nám utekl a tím pádem to bylo 0:4. Byl tam nedůraz, ale potom naše čtvrtá lajna výborně zabojovala. Každý zápas nám přináší to, co od nich chceme. Bojuje, jezdí nahoru, dolu a dala první gól. Kluci se probrali, a pak to tam začalo padat. Druhou polovinu jsme již hráli náš agresivní hokej."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec