Reportáž

Junioři v Pardubicích po druhé třetině vedli, nakonec prohráli v prodloužení

Pardubice/Liberec - Junioři svého soka jednoznačně přestříleli 40:24. Svou aktivitu však ve výhru nepřetavili, jelikož soupeř v 54. minutě vyrovnal a následně v prodloužení přidělil bonusový bod na svou stranu.

Gólman Roland Polášek neměl hned zkraje utkání vůbec jednoduchou úlohu. Při svém prvním zásahu musel řešit únik Dominika Duška. Výborným zákrokem vychytal jeho blafák do forhendu, za pár chvil se však stejně skóre měnilo. V pravém kruhu pro vhazování zůstal osamocený Filip Zadina a po přesném pasu Trejbala rozvlnil síť liberecké branky. Ve dvanácté minutě bylo vyrovnáno. Přesilovku zužitkoval Martin Starosta, jehož dělovka zapadla přesně za Kloučka.

Nerozhodný stav ale příliš dlouho nevydržel. Po ose Hoskovec-Petrus-Dominik Dušek se kotouč dostal až do zařízení. Z druhé vlny najíždějící forvard měl jednoduchou úlohu. Ve druhé třetině mohl nejprve vyrovnat skóre ve velké šanci Turek a poté se zadařilo Janu Jeníkovi. Další využitá přesilovka znamenala vyvážení misek vah.

Jenže v druhé polovině periody byl faulován při úniku Zadina. Ten se na Poláška rozjel velkou rychlostí, dokázal si libereckého brankáře položit, avšak poté poslal kotouč pouze do břevna. Domácí mohla nevyužitá šance mrzet těsně před přestávkou. Další početní výhoda šelem, další gól. Ivan Korecký vystřelil z levého kruhu pro vhazování, kotouč ještě nechtěně tečoval jeden z obránců a Klouček se natahoval marně.

Dobrou pozici Tygrům připravil z kraje rozhodujícího dějství Jiří Průžek, jenž využil zmatečné situace v předbrankovém prostoru. Následně ale přišla na řadu krásná akce Jakuba Martince a vyrovnání z hole Filipa Zadiny. Tygři stejně jako v minulém utkání přišli o nadějné vedení. Prokletí mohl zlomit ještě Průžek, ale obrovskou šanci bekhendem po obehrání dvou obránců nevyužil.

Na řadu přišlo prodloužení, v němž dokonal obrat Zadina s Jakubem Martincem. Ten zakončoval při přečíslení 2 na 1 téměř do prázdné klece. Liberečané tak mají po devíti zápasech na svém kontě jedenáct bodů a figurují na dvanácté pozici.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner