Reportáž

Mladší dorostenci nedokázali vstřelit ani jeden gól a z Hradce odjíždějí bez bodu

Hradec Králové/Liberec – V neděli se po vítězství nad Mladou Boleslaví představil mladší dorost na ledě hradeckého Mountfieldu. Od začátku až dokonce byli Tygři Východočechům vyrovnaným soupeřem, jenže nedokázali překonat domácího gólmana, a tak se musí smířit s porážkou.

V bráně mladšího dorostu se v neděli poprvé představil loňský mistr osmých tříd Pavel Čajan. A už od začátku utkání měl co dělat. Nejdříve zlikvidoval nebezpečnou teč po střele Naara a hned na to si poradil i se samostatným únikem Síly. První perioda byla na velké šance bohatá, ve 13. minutě Marcel Virág slušně našlápl na pravé straně a z jeho rychlosti mohl těžit Vojtěch Jiruš, který se ocitl sám mezi kruhy. Denis Vacek si však dokázal poradit.

Poté na Jakuba Cikharta zívala prázdná brána, ale ten ji trestuhodně minul! Gól nepadl ani z následující skrumáže před Vackovou brankou. Úvodní trefa přišla o několik okamžiků později. Řehák vypálil od modré vysoko nad, ale kotouč odražený od mantinelu si našel Petr Poppel, který do něj plácl a našel skulinku mezi betonem a tyčkou Čajana – 1:0. Do konce první části už se nic nestalo. Tygři si do šatny odnesli jednobrankové manko.

I v druhé třetině byl k vidění rychlý a útočný hokej. Více příležitostí ale měli hráči Hradce. Nováček Čajan si ale vedl dobře. Poradil si jak se sólem Matěje Moronga, tak s ne špatnou střelou Müllera. Nakonec ale přeci jen kapituloval. Vojtěch Záliš od modré čáry nahodil puk na bránu, Marek Pelda posunul na Daniela Šedivého, jenž pod betonem hostujícího gólmana dostal puk za brankovou čáru – 2:0.

Severočeši se ale nevzdávali. Snížit mohl Jakub Rychlovský, když byl úplně sám v ideální pozici mezi kruhy, ale kotouč se mu postavil na hranu. Jeho střela sice mířila na bránu, jenže neměla příliš rychlost a Vacek tak neměl s jeho pokusem sebemenší problémy. Deset sekund před koncem třetiny přišel asi rozhodující okamžik zápasu. Ve středním pásmu se dostal k puku Poppel, uvolnil se a předložil touš Vojtěchu Sílovi, jenž si jej ještě potáhl a zakončil do prázdné klece – 3:0.

Ani ve třetím dějství Tygři nehodlali jen tak složit zbraně, jenže obrana Mountfieldu působila bezchybně a když už zaváhala, podržel své spoluhráče brankář Vacek. Situace se ještě více zkomplikovala, když byl za tvrdý faul vyloučen do konce utkání Vojtěch Strnad. Skóre se do závěrečné sirény měnilo už pouze jednou, a to na straně domácího celku. K puku se za Čajanovou svatyní dostal Jan Jušta, jenž odrazil svou střelu o ležícího libereckého gólmana a kotouč se dostal až za čáru – 4:0.

V následujícím utkání čeká svěřence Milana Plodka na domácím ledě Tábor. Budou pro tentokrát úspěšní?

Naši partneři

Generální partner
Generální partner