Reportáž

V bláznivém utkání s Motorem nestačil mladšímu dorostu na body ani Dospělův hattrick

České Budějovice/Liberec - Opravdu bláznivé utkání zažili mladší dorostenci na půdě Českých Budějovic. V první třetině prohrávali již 0:3, avšak ještě do přestávky dokázali srovnat. Poté jim soupeř znovu utekl a na body nakonec nestačil ani hattrick Luboše Dospěla.

Tabulkově vyrovnaný souboj se pro Tygry nevyvíjel nikterak dobře. Již po pěti minutách totiž poprvé inkasovali. Janochovu střelu od modré čáry usměrnil jeden z obránců přímo na hůl Františka Schwartze, který se již nemýlil. O pár chvil později přišel další tvrdý direkt. Toman s Martinem Beránkem ujeli ve vlastním oslabení do přečíslení. To zakončili nejlépe, jak mohli.

Ve stejné přesilovce Tygrů navíc skóroval ještě Filip Houdek, jenž získal kotouč po chybě v obranném pásmu a propálil Zajíčka. Vzápětí však naše mužstvo dostalo druhou početní výhodu, se kterou naložilo mnohem lépe. Dupal po sérii odrazů poslal puk přesně na hůl Benjamina Vomáčky, jehož přízemní střela doputovala přesně do zařízení.

Za dalších čtyřicet vteřin to bylo jenom o gól. Miloslav Adamec vystihl špatnou rozehrávku soupeře a svižnou ranou překonal Dvořáka. V osmnácté minutě nejprve předvedl výborný zákrok Zajíček. Ten špičkou brusle vyrazil Novákův pokus do téměř prázdné branky a poté šelmy vyrovnaly. Ve zkrácené přesilovce dostal kotouč za gólmana Motoru Luboš Dospěl.

Jenže do druhé třetiny vstoupili mnohem lépe domácí. Nejprve František Schwarz dělovkou po vhazování překlopil misky vah na stranu Českých Budějovic a následně při přesilovce 5 na 3 trestali prohrešek Matěj Toman a Šimon Kubíček. První jmenovaný pálil přesně z hranice pravého kruhu, druhý od modré čáry.

V závěru prostředního dějství ještě snížil stav svým druhým gólem v zápase Luboš Dospěl, ale i tak do závěrečné třetiny vstupovali hosté s nelehkým úkolem. Ten se bohužel splnit nepodařilo. Luboš Dospěl sice vsítil další gól, kterým zkompletoval hattrick, když proměnil svůj únik, ale na drama už bylo pozdě. Tygři podlehli v bláznivém utkání Motoru 5:6.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner