Reportáž

První lajna povstala a zařídila tři body nad Mladou Boleslaví

Liberec - Mladší dorost potřeboval v Mladé Boleslavi bodovat. Důležitý souboj se mu nakonec podařilo ovládnout jasně 4:1, když zaúřadovala první formace. Svěřenci trenéra Milana Plodka tak mají na svém kontě přesně čtrnáct bodů, do postupové čtyřky jim chybí bodů pět.

Tygři vlétli do zápasu jako silný uragán. Po 48 vteřinách a nenápadném nahození Adama Lišky už vedli 1:0. Hořké vyrovnání mohl o chvíli později zaznamenat Simon, který po pasu Dlaska střílel do poloodkryté části branky, jenže minul.

V šestnácté minutě došlo ještě na zajímavý minisouboj dvou jmenovců ze sestav. Šimon Zajíček efektivně zachytil pokus Jakuba Zajíčka z pravého kruhu pro vhazování. Na další gól si diváci museli počkat až do druhé poloviny prostřední části, nicméně stál za to. Tygři ve vlastním oslabení skórovali zásluhou Jakuba Rychlovského. Ten ranou z první nedal Rylichovi sebemenší šanci.

Zanedlouho se dočkali i Bruslaři. Po dělovce Michala Simona vylétl kotouč z branky tak rychle, že rozhodčí nejprve gól neuznali. Po následné vzájemné poradě a rozhovoru s libereckým kapitánem však předchozí nejasnou situaci uvedli na pravou míru.

Na začátku třetí části byl však hrdina předchozích okamžiků poslán na trestnou lavici, na modré čáře napřáhl Jakub Rychlovský a šelmy se radovaly znovu. Domácí měli šanci snížit při přesilovce 5 na 3, svěřenci trenéra Milana Plodka ale dvougólové vedení uhájili a třiapadesáté minutě ho ještě pojistili. Rychlovského nahození tečoval přesně k levé tyči Luboš Dospěl.

Pohodlný náskok již Liberečanům zůstal až do závěrečné sirény. Po skvělém výkonu první formace si tak odnášejí ze souboje s rivalem veledůležité tři body!

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Liberec
„Výsledek je pro nás samozřejmě dobrý. Potřebovali jsme bodovat, takže v tomto ohledu jsme určitě spokojení. Dost se mi líbila hra. Přelévalo se to z jedné strany na druhou, týmy skvěle bruslily. Zkrátka se jednalo o výborný mládežnický hokej. Sice jsme dali čtyři góly, ale docela jsme se trápili. Prosadila se především první formace, na kterou hodně spoléháme. Podali jsme tedy bojovný výkon podpořený gólmanem a uděláme všechno pro to, abychom se prorvali mezi čtyři postupující týmy ze skupiny."
Tomáš Černík
Mladá Boleslav
„Byl to kvalitní a vyrovnaný zápas z obou stran. Rozhodla větší efektivita na straně Liberce. To se ale někdy stává. Jednou to tam napadá nám, podruhé zase soupeři. Odehráli jsme každopádně dobrý zápas, takže nevěšíme hlavy. Příště se pokusíme bodovat."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner