Reportáž

Mladší dorost zasypal Tábor osmdesáti projektily a zaslouženě si odváží tři body

Liberec - Dvanácté kolo zavedlo mladší dorost na zimní stadion do Tábora, který se zatím výsledkově trápí a krčí se na poslední příčce s pouhými dvěma body. Bílí Tygři, kteří okupují šestou příčku, chtěli odčinit předchozí domácí prohru s Hradcem Králové. A povedlo se jim to opravdu skvěle! Za 60 minut prověřili brankáře Tábora Balouna celkem osmdesáti střelami a devět z nich prošlo za jeho záda.

Do utkání přitom vstoupili lépe domácí, když se v jedenácté minutě prosadil Petřík a Tábor šel do vedení. Tygři nenechali na odpověď dlouho čekat a po přihrávce Rychlovského srovnal skóre Michael Drábek. První třetina tedy i přes výraznou převahu Liberce skončila smírně.

Petr Bitman se připravuje na vhazování

Na třetí gól utkání si 150 přihlížejících diváků muselo počkat až do třicáté minuty, kdy dokázal puk za záda táborského brankáře procpat Jakub Rychlovský po asistenci Adamce. Tábor ale zareagoval bleskově a o dvě minuty později bylo opět srovnáno zásluhou autora prvního gólu Milana Petříka. Po tomto gólu už ale Liberec jasně dominoval a to se výrazně projevilo i na skóre. Na branku domácích se valil jeden útok za druhým a v průběhu osmi minut se Tygři prosadili celkem třikrát. Branku na 3:2 vstřelil Vojtěch Strnad po spolupráci s Drábkem. Přesilovku, kterou Tygři hráli po faulu Čížka, sice ještě využít nedokázali, ale několik vteřin po návratu hříšníka z trestné lavice zvýšil na 4:2 Vojtěch Jiruš, kterému asistoval Křepelka. A v devětatřicáté minutě bylo Tygrům ještě veseleji, protože ve vlastním oslabení dokázali náskok Severočechů navýšit Drábek a střílející Jakub Rychlovský.

Do třetí části šli Tygři s tříbrankovým vedením a celkem padesáti devíti vypálenými ranami! A obě statistiky si v poslední dvacetiminutovce ještě vylepšili. Ve čtyřicáté páté minutě se po přihrávce Nikoliče prosadil podruhé v utkání Vojtěch Jiruš, který si tak připsal první dvougólový zápas ve své první sezóně za mladší dorost. A skóre rostlo dál. Tygři dokázali podruhé v zápase skórovat ve vlastním oslabení. Zasloužil se o to přihrávající Křepelka a střílející Filip Jansa. Obrana Tábora nestíhala, čehož o několik okamžiků později využil Jakub Rychlovský a zkompletoval hattrick! V padesáté deváté skóre uzavřel Marcel Virág po přesné přihrávce Cikharta.

Tygři se díky této výhře posunuli na šesté místo tabulky. V dalším utkání se představí ve čtvrtek 27. října od 18 hodin v Pardubicích.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner