Reportáž

Mladší dorost dvougólové vedení neudržel a z Brna odjíždí bez bodu

Liberec - Po třech výhrách zavítal mladší dorost na led Komety Brno, které v tabulce patřila sedmá příčka, hned za šestými Tygry. I přes výborný vstup do utkání a skvělý výkon brankáře Zajíčka se ale Libereckým nakonec vítěznou sérii prodloužit nepodařilo.

Hned v první minutě zahrozili domácí. Dvojice Brněnských ujížděla na jediného libereckého obránce, ale následnou střelu zneškodnil jistým zákrokem lapačkou brankář Tygrů Zajíček. I Severočeši se dostali do přečíslení. Konkrétně šlo o dvojici Dospěl - Rychlovský, která unikla obraně Komety. Rychlovský ale přihrávku Dospěla nedokázal usměrnit za záda brněnského brankáře Vystavěla.

Po osmi odehraných minutách dostali domácí výhodu přesilové hry. Nejblíže jejímu využití byl Malý. Zajíček však dokázal obě jeho dorážky z bezprostřední blízkosti zlikvidovat! A tak se vedení ujali Tygři. Po zmatcích v obraně Komety získal puk Adamec, který přesnou přihrávkou našel Jakuba Rychlovského, ten vymíchal Vystavěla a zakončil pod horní tyčku. Kometa mohla vzápětí na vedoucí gól Liberce odpovědět, ale Hubáčka vychytal přesunující se Zajíček. To mohlo Kometu mrzet tím spíše, že v čase 14:34 se Tygři dostali do dvoubrankového vedení. Dospěl ujel po levé straně, ale při pokusu o blafák byl brněnským obráncem faulován. Volného kotouče u pravé tyčky si nejrychleji ze všech všiml Michael Drábek a zvýšil vedení Tygrů!

Do druhé periody vstoupili aktivněji domácí. Brankář Zajíček ale změnu skóre nedopustil. Po dvou odehraných minutách z druhé třetiny ujel liberecké obraně Popelka, ale strážce severočeské svatyně jeho únik zneškodnil, stejně tak jako následnou dorážku Jedličky! A jen o půlminuty později čaroval Zajíček znovu. Střelu Mlčáka vyrazil nad sebe, odkud se ji snažil do branky doklepnout Malý, avšak ležící Zajíček dokázal jeho pokus vychytat lapačkou!

Bouřil s kotoučem na holi

A na dostřel se Kometa nedostala ani po střele Vašíčka, která orazítkovala horní tyčku liberecké branky. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Vystavěla Cikhart střelou mezi betony. Brněnský brankář ale dokázal včas zasáhnout a za okamžik i jemu pomohla branková konstrukce, když Vomáčka střelou z pravého kruhu rozezvonil tyčku. Před odchodem do kabin se ještě do šance dostal Rychlovský, jeho teč ale gólem neskončila.

Vstup do třetí periody už korekci skóre ze strany Komety přinesl. Studený dokázal střelou zápěstím trefit přesně k tyči a upravil na 1:2. A tento gól Jihomoravany nakopl. Drželi se více na kotouči a nakonec dokázali svou aktivitu přetavit i ve vyrovnávající gól. Vinou špatného střídání Libereckých se do samostatného úniku dostal Popelka, který překonal Zajíčka behkhendovou střelou mezi betony - 2:2.

Na druhé straně kluziště se dokázal do šance probít Liberecký Křepelka, ale brankář domácích mu dokázal kotouč vypíchnout. Třetí třetina byla pro Tygry opravdu nepovedená a definitivně to potvrdila situace z padesáté osmé minuty. Popelka opět využil špatného střídání Severočechů a následný únik vyřešil gólovou střelou nad rameno Zajíčka. I přes hru bez brankáře v poslední minutě se Tygrům již nepodařilo vstřelit branku, takže i přes dvougólové vedení z první třetiny odjíždějí z Brna bez bodu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner