Reportáž

Mladší dorost na domácím ledě přetlačil lídra z Českých Budějovic!

Liberec - Po čtvrteční smolné porážce v Brně si mladší dorostenci chtěli spravit chuť v duelu s Českými Budějovicemi. Že to nebude snadný úkol bylo jasné již před zápasem, protože Jihočeši zatím vévodí tabulce extraligy mladšího dorostu. Liberečtí ale odehráli skvělé utkání, takže všechny body zůstali pod Ještědem.

Tygři do utkání s lídrem tabulky vstoupili bojovně a v prvních minutách byli aktivnějším celkem. Už ve třetí minutě se po levé straně protáhl Jiruš a bekhendem mířil nad rameno brankáře Dvořáka. Jeho střelu však zastavila tyčka. Liberec byl dál aktivní a velmi důrazně napadal, což soupeři z Českých Budějovic dělalo potíže. V sedmé minutě pálil z mezikruží Jakub Rychlovský, ale Dvořákova lapačka byla připravena. V další gólovce se ve třinácté minutě objevil Křepelka, ale ani on nedokázal otevřít skóre. V závěru první periody si oba týmy vyzkoušeli také přesilové hry, přesto v první třetině gól nepadl.

Marcel Virág přihrává

To druhá perioda už branky přinesla. Už po dvou minutách přenechal Rychlovský puk Janu Cikhartovi, ten si vybruslil do mezikruží a přízemní střelou překonal Dvořáka! Tygří radost ovšem netrvala dlouho. O pouhých jedenáct sekund později už bylo srovnáno, prosadil se kapitán Motoru Čížek po asistenci Nováka. Vedení mohl na stranu Tygrů strhnout Dospěl, který se řítil na českobudějovickou branku, ale brankář Dvořák mu puk vypíchl.

A tak se měnilo skóre na druhé straně. V čase 28:04 přistrčil Ryba puk Škvarkovi a ten střelou zápěstím poslal Motor do vedení. V závěru prostřední periody se ovšem Tygrům naskytla perfektní příležitost k vyrovnání. Nejdříve Beránek nevybíravě fauloval Dospěla kolenem a dostal trest na pět minut a do konce utkání, vzápětí jeden z Jihočechů vyhodil puk mimo hřiště a Tygři dostali možnost hrát dvě minuty přesilovku pět proti třem. A podařilo se jim jí využít! Liberečtí se usadili v útočném pásmu, Dospěl našel střílenou přihrávkou Jakuba Rychlovského a ten nasměroval kotouč do branky Motoru.

Trenér Milan Plodek o zlomovém momentu utkání

"Klíčkovým momentem utkání byla přesilovka 5 na 3, kterou se nám podařilo využít. Hráči Budějovic se dopustili zbytečných faulů a my jsme díky přesilovkám nejdříve srovnali a pak i rozhodli utkání ve svůj prospěch. Uspěli jsme díky tomu, že jsme se drželi své hry, která je založená na agresivitě, pohybu, bojovnosti a týmové hře a to dnes kluci předvedli."


Třetí perioda začala náporem Tygrů, ale brankář Českých Budějovic byl pozorný. Ve čtyřicáté osmé minutě se už ovšem šelmy mohly radovat, protože přesilovku přetavil ve vedoucí gól Luboš Dospěl, který vyslal od modré čáry střelu, která se zastavila až v českobudějovické síti! Liberec i nadále pokračoval v aktivní hře a soupeře do žádných větších šancí nepouštěl. Tlak Motoru se tak projevil až v poslední minutě, ale Tygři ji obětavě odbránili a mohli se tak radovat ze zisku důležitých bodů, navíc proti lídrovi tabulky.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Liberec
„S výkonem v dnešním utkání jsme spokojení, podařilo se nám porazit první tým tabulky. Už v předchozím zápase v Brně jsme hráli dobře, ale nakonec jsme ho vlastními chybami ztratili, což nás možná bude v konečném účtování mrzet. Ale za dnešek musím kluky pochválit, byl to bojový týmový výkon a také se nám dařilo plnit to co jsme si před zápasem řekli, například to, vyvarovat se zbytečným faulům."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner