Reportáž

Starším dorostencům ve třetí části došel dech a z Pardubic se vracejí s prázdnou

Pardubice/Liberec - Svěřenci Jiřího Kudrny zahájili další soutěžní víkend zápasem v Pardubicích výkonem, který na tři body nestačil. Na východě Čech se dvě třetiny hrál vyrovnaný hokej, pak ale perníkáři vzali otěže duelu do svých rukou a dokráčeli si pro výhru 7:2.

Východočeši vlétli do utkání ve velkém stylu a záhy se ujali vedení. Rychlou kombinaci pardubických útočníků svižně zakončil Martin Kostka. Ještě v první třetině ale Tygři mohli vyrovnat. Petr Had vystihl rozehrávku domácích beků a řítil se sám na Vlka, ten si proti němu připsal velmi důležitý zákrok.

Začátek druhého dějství se nesl ve stejném duchu jako v předchozí dvacetiminutovce. Jan Černý ujel liberecké obraně podél mantinelu a přízemní ranou k tyči překonal Nováka. Pak ale Tygři přidali a Vlk se měl co ohánět. V rychlém sledu za sebou zlikvidoval velké šance Šafařovského, Turského a Chrtka.

V polovině zápasu však pardubický gólman přece jen kapituloval. Kapitán Vítek Turský se odhodlal ke střele od modré čáry a jeho pokus se s notnou dávkou štěstí překulil přes Vlkova záda.

Ve třetí třetině rozjeli Pardubičtí velký koncert, kterému šelmy čelily marně. Časomíra běžela jen osm sekund, když Matěj Blümel zvýšil vedení pardubického celku 3:1. Ten samý hráč zanedlouho vyslal do samostatného úniku Jana Černého, jenž si s Novákem poradil. Další ránu zasadil Liberci Roman Libnar. Ten Nováka překonal poté, co brankář severočeského týmu jen vyrazil ránu Rozlínka.

Pardubičtí mířili za třemi body a přidávali další branky. Pět minut před koncem zvýraznil vedení Východočechů Filip Koffer a krátce po něm dokázal skórovat znovu i Matěj Blümel. O kosmetickou úpravu skóre se v samotném závěru postaral Petr Šafařovský. Na prohře 2:7 a třech bodech pro domácí Pardubice to už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Myslím, že dvě třetiny jsme hráli dobrý hokej, měli jsme hodně střel na bránu a byli jsme aktivní. Místo toho, abychom se nadechli ve třetí části k vyrovnání a zaútočili jsme na body, padl hodně rychlý třetí gól. Dorazila nás však branka čtvrtá a poté už to bylo velmi náročné. Je to velká škoda, místo toho, abychom zkusili urvat body, jsme ze zápasu úplně vystoupili a přenechali jsme vítězství soupeři."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec