Reportáž

Ideální vstup do třetí části, tři branky a zápas s Havlíčkovým Brodem byl rozhodnut

Liberec - Starší dorost se během sobotního odpoledne utkal s Havlíčkovým Brodem. Dlouho byl zápas velmi vyrovnaný, ale poté Tygři předvedli fantastický nástup do třetího dějství. Vstřelili hned tři branky během čtyř minut a rozhodli tak duel ve svůj prospěch!

Tygři vstoupili do zápasu aktivně, ale branku se jim dlouho vstřelit nedařilo. V deváté minutě si navíc najel do předbrankového prostoru Teplý a obdržel přesnou přihrávku, poslal ji však z velmi dobré pozice pouze nad břevno. O několik chvil později vybojoval první početní výhodu pro svůj celek Matěj Hájek. Tygři si vytvořili velký tlak ale rány Kunsta ani Turského nakonec za Folvarského nezapadly.

V samotném závěru prvního dějství mohli ještě hosté ujíždět do přečíslení 3 na 1, nicméně Pokorný pokazil přihrávku z levé strany. Během druhé části se s šancemi roztrhl pytel, nejprve jen těsně nepřekvapil havlíčkobrodského gólmana Bitman a poté Chrtek v úniku trefil kus Folvarského hole.

Následně už se skóre měnilo. Přesilovou hru bleskurychle využil Miroslav Litera, který se dostal tváří v tvář Folvarskému a zakončil svůj bekhendový blafák nechytatelně do šibenice. Záhy bylo vyrovnáno, při početní výhodě napřáhl Radim Pejchal a trefil přesně. V závěru periody mohli jít hosté dokonce do vedení. Teplý po krásné akci na pravé straně nalezl volného Dondu. Toho však skvělým zákrokem vychytal Novák!

Na začátku třetí třetiny Tygři spustili svůj brankostroj. Nejprve překvapil Folvarského ranou od mantinelu Vratislav Kunst a poté se radoval i Petr Bitman, jenž využil své důkladné práce v předbrankovém prostoru.

Rozjetí Liberečané nezastavovali, vleže překonal Folvarského o pouhé tři minuty ještě Petr Šafařovský. Hosté se nakonec dočkali snížení. Radim Pejchal ze svého oblíbeného místa na modré čáře překonal stříleným nahozením gólmana domácích. Naděje Havlíčkova Brodu však definitivně pohřbil Martin Maťátko v osmapadesáté minutě. Ten našel mezeru mezi betony maskovaného muže.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Bylo to další těžké střetnutí, Havlíčkův Brod cítil šanci něco uhrát. Těší mě, že jsme napravili včerejší nevydařenou třetí třetinu s Pardubicemi. Jsem rád, že za to kluci vzali, vítězství je pro nás totiž hodně cenné s ohledem jak na bojovný výkon soupeře, tak s ohledem na včerejší výbuch v závěrečné třetině."
Václav Adam
Havlíčkův Brod
„Dvě třetiny byly z naší strany dobré, mrzí nás neproměňování stoprocentních šancí. Proti takovému soupeři jako je Liberec, jsme jich měli k dispozici dost. Bohužel nedáme góly a poslední dějství jsme navíc pojali tak, jak jsme ho pojali. Mrzí nás to, chtěli jsme si odvést alespoň bod, zasloužili bychom si ho. Hokej se však hraje šedesát minut, přičemž jsme nezvládli poslední část. Liberec nakonec tedy zaslouženě vyhrál."

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec