Reportáž

Chlumova parádní branka na Hradec Králové nestačila

Liberec - Junioři se netradičně v úterý utkali při dohrávce jedenáctého kola s Hradcem Králové. Přestože se na začátku druhého dějství ujali vedení zásluhou Filipa Chluma, nakonec svému soupeři podlehli 1:4.

Tygři neotáleli, zatímco se diváci teprve rozkoukávali, do velké šance se vřítil Hrabík. Tváří v tvář Bechnému střelou ke vzdálenější tyči neuspěl, gólmanova lapačka předvedla efektní i efektivní zásah. V sedmé minutě se důrazně připomněli hosté, Tomáš Zahradník stanul v mezikruží a dvakrát vypálil, obzvláště dorážka působila nebezpečně, Žajdlík však podobně jako jeho kolega ukázal svůj um a gól nepřipustil.

Když na konci periody nevyužil příležitosti na dobrou šanci dvakrát Beran a Starostovu dělovku od modré královehradecký gólman ukryl do náruče, bylo jasné, že týmy se do kabin rozejdou za nerozhodného stavu. To se však brzy mělo změnit. Konkrétně za 88 vteřin po úvodním vhazování. Filip Chlum nabral vysokou rychlost, projel středem kluziště a kotouč poslal elegantně o břevno za brankovou čáru.

Vedení mohl zvýšit Hrabík, nicméně po krásné kličce mířil z pravého kruhu pouze vedle. Poté začali přebírat iniciativu hosté, předzvěstí byla obrovská neproměněná šance Dufka, který zakončoval z velké blízkosti. Tygři varování neuposlechli a o dvě minuty později po chybě v rozehrávce obdržel přesný pas do úniku Filip Jirásek. Zakončil chladnokrevně k levé tyči.

Trenér Valdemar Jiruš o slepených brankách Hradce Králové

"Dva góly z brejků byly pro výsledek zásadní, udělali jsme chybu ve středním pásmu. Hráče jsme upozorňovali na to, že tam nesmíme ztrácet kotouče. Obránce nenahodil puk až za bránu nebo na brankáře, neměli jsme dobrou rozehrávku. Poté zaspal, po špatném nahození si hráč najel za jeho záda, přišla brejková přihrávka, kterou jsme nepohlídali a gól. U druhé situace jsme byli špatně postavení při napadání, náš útočník nedokázal pokrýt beka, jenž rozehrával. Nechal si ho upláchnout v situaci 1 na 1, přišla nahrávka, která byla protečovaná a následně nájezd. Kluci byli upozorňováni na to, že Hradec Se snaží zahrávat tyto dlouhé přihrávky, ale celé to je o osobní zodpovědnosti. Každá chybu a každé zaváhání, které uděláme, se nám vymstí tím, že inkasujeme branku. "


Stejné místo si vybral o několik chvil později i Tomáš Zahradník, jenž měl po faulu Vratislava Kunsta k dispozici trestné střílení. Proměnil. S Liberečany to vypadalo ještě hůř ihned po začátku třetí periody. David Malík totiž vymetl z pravé strany po lehkém přiťuknutí Liera vzdálenější roh zařízení.

Šelmy bojovaly a v závěru duelu si vytvořily velký tlak, nicméně ani Wiencek a ani dvakrát Nezbeda nedokázali s výsledkem zatočit. Nakonec do opuštěné klece dopravil kotouč ještě David Malík a zpečetil tak definitivně výhru svého celku. Zatímco Východočeši se posunuli díky výhře na desáté místo tabulky, naše mužstvo okupuje stále příčku šestnáctou.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Dostali jsme lekci z produktivity. V první třetině jsme měli několik šancí, neproměnili jsme je a skončila 0:0. V prostřední části jsme si vytvořili další velké množství vyložených příležitostí, nicméně nakonec jsme vstřelili pouze jeden gól. Soupeř z osmi střel vytěžil dvě branky. Následně nám nevyšel nástup do závěrečného dějství, kdy jsme brzy inkasovali na 1:3. Poté jsme již nenašli fyzické ani morální síly. Soupeř už jen bránil a my ho nepřetlačili. Máme za sebou dost nešťastnou první čtvrtinu soutěže, víme o tom. Jsme přesvědčení, že tým má vnitřní sílu, dostali jsme se do krize. Máme čtrnáct dní na to, abychom na tom zapracovali a potrénovali. Mužstvo má charakter a věříme, že nás čekají lepší časy. Jsou to mladí kluci, musejí pochopit, že se hraje celých šedesát minut, že je za vším strašně tvrdé dřiny, odříkání a kritiky. My se momentálně kritizovat musíme, také se musíme poučit z chyb. Věříme tomu, že nás čekají lepší zítřky."
Aleš Krátoška
Hradec Králové
„Hrála se dohrávka, zápas se již dvakrát překládal a Liberec na nás posílil kádr. Tým měl soupeř velmi kvalitní, šli jsme proto do utkání s respektem. Nezačali jsme úplně dobře, domácí odskočili do vedení. Nicméně možná i díky troše štěstí jsme zápas zvládli. Hlavně v koncovce duelu byli Tygři hodně nepříjemní. V konečném součtu jsme dostali pouze jeden gól, zatímco sami vstřelili tři. Jsme za body strašně rádi. Co se týče našich dvou slepených branek, s koncovkou se trochu potácíme od začátku sezónu, přičemž je z naší strany špatná. Myslím si, že obě proměněné šance byly velmi důležité, asi bych je určil jako rozhodující."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner