Reportáž

Junioři si s Pardubicemi nebrali servítky, po řadě krásných gólů vyhráli 6:1

Liberec - Junioři ukončili proti Dynamu pětizápasovou sérii bez výhry. O svém vítězství rozhodli především v závěru druhé periody, kdy během krátké chvíle udeřili Hrabík, Jeník a Wiencek. Tři body jsou doma!

Naše mužstvo nevkročilo do zápasu pravou nohou, po pěti minutách hry nevydařeným vyhozením nechtěně přihrál Jakubu Hoskovcovi Martin Starosta a útočník hostí si se vzniklou šancí poradil výborně. Jak se později ukázalo, byla to však poslední branka hostujícího celku v střetnutí. Tygři vyrovnali během druhé poloviny úvodní periody. Ivan Korecký propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

Šelmy pokračovaly v aktivitě, kterou si přenesly z konce prvního dějství, i v třetině prostřední. Dlouho se jim však na Kulicha vyzrát nedařilo. Zlom přišel po odbití poloviny zápasu. Nejprve Kissovu ránu vyrazil pardubický gólman pouze k dobře postavenému Kryštofu Hrabíkovi.

A poté se parádním momentem blýskl Jan Jeník. Ten obdržel přihrávku od Burdy a tváří v tvář Kulichovi se naznačením do bekhendu a následnou kličkou do forhendu nemýlil. Skvělou pětiminutovku završil ještě Petr Wiencek, který měl k dispozici po nevybíravém zákroku Rudyho trestné střílení. Po sérii náznaků šikovně podsunul kotouč pod betony Kulicha a domácí slavili počtvrté.

Stejně jak svěřenci trenéra Valdemara Jiruše ukončili druhou dvacetiminutovku, začali tu třetí. Jiří Průžek si po krásné samostatné akci najel před zařízení a puk poslal o břevno nechytatelně za Kulicha. Zanedlouho se ocitl hrdina předchozích okamžiků v roli nahrávače, svým pasem nalezl Václava Burdu, jemuž už jen stačilo doklepnout kotouč do poloprázdné branky.

Sedmý gól mohl přidat ještě Kryštof Hrabík, který se ocitl během padesáté třetí minuty v úniku. Zvolil střelu, ale Kulich si mezeru mezi betony pohlídal. Liberečané i tak dokázali ukončit nepříznivou sérii bez výhry trvající pět zápasů slaví zasloužené tři body!

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Šli jsme do utkání s tím, že musíme bodovat a odehrát stoprocentní zápas po všech stránkách. To se nám povedlo. Soupeř šel sice díky využité přesilovce do vedení, ale nám se podařilo srovnat a poté jsme odehráli dobrou druhou třetinu, kde jsme vstřelili tři góly. Po delší době je to pro nás tříbodový zisk, za který jsme strašně rádi. Vážíme si ho a pomalu se soustředíme na další duel, protože jsme hrozně bodů promrhali. Máme další zápasy na venkovních stadionech, kde si budeme muset vzít poztrácené body z domácích zápasů zpátky. Týmu však nyní náleží za předvedený výkon velká pochvala."
Richard Král
Pardubice
„Půlka zápasu byla relativně vyrovnaná, bohužel na konci druhé třetiny jsme inkasovali dva slepené góly a to rozhodlo střetnutí. Liberec zaslouženě vyhrál."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec