Reportáž

Přesilovková trefa na Boleslav nestačila, rozhodlo závěrečné dějství

Liberec - Liberečtí junioři za sebou mají smolný zápas. Ti na ledě Bruslařů z Mladé Boleslavi dlouho drželi nerozhodný výsledek 1:1, ale vinou nevydařené třetí části nakonec zůstávají bez bodu. Tygři tak nedokázali navázat na jasné vítězství v předchozím kole. V pátek budou mít šanci složit reparát na domácím ledě proti Hradci Králové.

Tygři chtěli v Mladé Boleslavi navázat na poslední úspěšný výkon, nicméně do první větší šance zápasu se dostali domácí. Mlčochovu nepříjemnou dělovku od modré čáry ale Žajdlík dokázal zlikvidovat. Poté musel řešit potíže na druhé straně hřiště Krofta, před kterým se zjevil Průžek. Roztažený mladoboleslavský gólman tentokrát ještě neinkasoval. O pouhou minutu později však ano.

Přesilovou hru po faulu Uřidila využil Albert Janele, k němuž se dostal kotouč po ose Starosta - Průžek. Rána z první s přehledem zapadla za maskovaného muže. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Jiří Veselý totiž propálil Žajdlíka po rychlém výpadu z levé strany. Další branky se následně diváci dočkali až ve třetí třetině.

A to hlavně z toho důvodu, že Rubeše v úniku vychytal Krofta a na druhé straně předvedl vynikající zákrok pozorný gólman našeho celku, když po sérii odrazů kotouče pálil Mašek. Rána určitě měla gólové parametry, ale zásah Žajdlíka byl vynikající.

V závěrečné periodě přišel pro dobře hrající Tygry tvrdý direkt. Kroni Musliu obral jednoho z hráčů o kotouč na vlastní modré čáře, prokličkoval mezi třemi protivníky a v rychlém brejku vyzrál i na Žajdlíka. O pár chvil později bylo ještě hůř a opět v tom měl prsty Kroni Musliu. Ten tentokrát dorazil Kuncekovo nahození. Šelmy se ze všech sil snažily s výsledkem něco udělat, ale čas jim výrazně ubrala série vyloučení.

Martin Starosta inkasoval 2+2 za hrubost a napadení, přičemž těsně po ubráněné početní výhodě Středočechů musel zamířit Roman Švík za svůj krosček do kabin. Tygři v dlouhém oslabení neinkasovali, ale při power-play definitivně pohřbil všechny naděje na bodový zisk Milan Dančišin.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek
Mladá Boleslav
„Bylo to vyrovnané utkání, které paradoxně rozhodlo naše oslabení, kdy jsme byli ve třech a dali jsme vítězný gól. Kluci tomu potom šli naproti, a i když jsme asi nebyli úplně lepší, tak to utkání jsme dokázali zvládnout a vyhráli jsme. Klukům můžu jenom poděkovat za maximální nasazení, bojovnost a obětavost od prvního do posledního hráče. Makali naplno a to, co předvedli v sedmém zápase po sobě, je prostě nádhera a my uděláme všechno pro to, aby se to prodloužilo ještě co nejdéle."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner