Reportáž

Junioři v Třinci ztratili vedení 3:1 a vyšli bodově naprázdno

Třinec/Liberec - Nechybělo mnoho k tomu, aby liberečtí junioři vyšperkovali dlouhou cestu do Třince ziskem tří bodů. Po skvělé prostřední části vedli už 3:1, jenže přišel kolaps a velký obrat domácích Ocelářů.

Úvodních dvacet minut příliš mnoho atraktivních hokejových okamžiků nepřineslo. Festival brankových příležitostí se nekonal a nejvíce napilno měly vrátka trestných lavic. Nejblíže ke gólu měl domácí Hladonik, jenž si však v samostatném úniku neporadil s gólmanem Žajdlíkem.

Co se hokejistům oběma celků nepovedlo během úvodní periody, stalo se již po čtrnácti sekundách druhé části. Matyáš Kačírek nachytal brankáře Hlaváče nahozením ze středního pásma a stylově oslavil návrat do liberecké sestavy. Vedení však šelmám dlouho nevydrželo. Přesilovou hru i s přispěním brankové konstrukce využil Jan Hladonik a rázem se začínalo do nuly.

Severočeši přispěchali s bleskovou odpovědí. V mezikruží se ke kotouči dostal Matouš Bělohorský, na jehož ránu si sice Hlaváč sáhl, ovšem v cestě do brány už jí nezabránil. Když pak tři minuty před přestávkou uklidil Nezbedovu nahrávku pod horní tyč Lukáš Beran, vypadalo to s tygřími nadějemi velmi dobře.

Jenže přišlo to, co se stát nemělo. Třetí část patřila Ocelářům, kteří z libereckého náskoku začali umazávat v 45. minutě. Lacka předal puk Kryštofu Stuchlíkovi a ten zasunul kotouč za bezmocného Žajdlíka. Třinecké duo se pak prosadilo i v následujícím střídání. Stuchlík maskovaného Tygra ještě nepřekonal, Jakub Lacka už z dorážky ano.

Vyrovnaný stav přetrvával poměrně dlouho a nic na něm nezměnilo ani trestné střílení domácího Stuchlíka. Když už se zdálo, že prodloužení je nevyhnutelné, Oceláři udeřili. Bartko vypálil od modré a do jeho rány těsně před Žajdlíkem sáhl Jakub Lacka, který dokonal veliký třinecký obrat. Ten samý hráč pak ještě upravil končený výsledek na 5:3 trefou do opuštěné liberecké klece.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner