Reportáž

Juniorka zvládla souboj s Kohouty na výbornou, bere důležité tři body!

Liberec - Hlavně díky vydařené druhé periodě Tygři ovládli zápas s Olomoucí, a to i přestože prohrávali. Skóre však otočili a ve třetí třetině si ho pojistili. Dokázali tak navázat na vydařený zápas se Zlínem.

Tygři vstupovali do zápasu posilněni výhrou nad Zlínem a potřebné sebevědomí bylo znát. Po ospalejším začátku duelu měl na hokejce gól Nezbeda, který ujížděl sám vstříc brankáři hostujícího celku. Svým bekhendovým pokusem ale neuspěl. Jenže za chvíli měli stejnou šanci k dispozici i Kohouti a to rovnou dvakrát. Nejprve vychytal Žajdlík Jelínka a poté i fantastickým máchnutím lapačky Dominika Marka. Zákrok to byl spektakulární a hlavně kvůli němu zůstala první třetina bezbranková.

Zkraje prostřední dvacetiminutovky už se ale skóre měnilo. Radek Jelínek byl důsledný v předbrankovém prostoru a dokázal dostat kotouč až do zařízení. Na odpověď nečekali diváci dlouho. V sedmadvacáté minutě se Jan Jeník obtočil kolem zařízení a střelou ke vzdálenější tyči překonal Davida Marka. Poté co časomíra odbila polovinu hrací doby si Tygři vytvořili velký tlak. Ten nakonec zužitkoval za pomoci přesilové hry David Pokorný.

Ten se prezentoval důkladnou dorážkou z velké blízkosti. Vzápětí navíc skóroval ještě Lukáš Beran, jehož střela od mantinelu nečekaně skočila a zamířila místo k bližší tyči přímo k té vzdálenější. Šelmy navázaly na svůj vydařený výkon z druhé třetiny i v té třetí. Po dvou minutách hry od úvodního vhazování skóroval Filip Chlum, ke kterému se dostal kotouč po ose Kunst - Nezbeda.

Olomoučtí dokázali odpovědět. Lukáš Spurný táhlou ranou z levého kruhu pro vhazování vymetl šibenici Žajdlíkovy branky. Ve zbytku střetnutí si již naše mužstvo tříbodový zisk pohlídalo. Ve dvou kolech po dvoutýdenní přestávce tak dokázalo vybojovat hned pět bodů.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Jsme šťastní, že jsme naplno bodovali. Za to klukům patří velký dík. Do první třetiny jsme vstoupili ospale, ale o přestávce jsme si něco řekli a následně jsme již hru kontrolovali. Kluci zahráli parádních čtyřicet minut, které nám vybojovali vítězství."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner