Reportáž

Junioři na Vysočině ostrouhali, s Jihlavou prohráli o gól

Jihlava/Liberec - Větší disciplinovanost ani střelecká převaha svěřencům Valdemara Jiruše v utkání s Jihlavou nepomohly. Junioři totiž ve druhé dvacetiminutovce dvakrát inkasovali a přes závěrečný tlak už manko smazat nedokázali.

Úvodní dějství, alespoň co se brankových příležitostí týče, patřilo Bílým Tygrům. Brankáře Brože jako první prověřil z nebezpečné pozice Jeník, jeho ránu z plné rychlosti ale strážce jihlavské svatyně s přehledem zneškodnil. O chvíli později vyhrál další vzájemný minisouboj Jeník, jenže jeho branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Ke gólu nevedla ani souhra našich dvou obránců Bednáře a Starosty. Ránu prvního se ten druhý pokusil dorazit za Brožova záda, jenže tentokrát kotouči v cestě do sítě zabránila levá tyč. Když poté úderná dvojka Beran-Kačírek promarnila přečíslení dva na jednoho, bylo jasné, že na úvodní branku se bude čekat minimálně do druhé části.

A stačilo třiašedesát sekund a gól byl na světě! Jihlavská kombinace vedla až k Žajdlíkově kleci a tam už to hráči ve žlutém zahráli s přehledem. Mejzlík nahrál Richardu Peschoutovi a ten propálil bezmocného libereckého gólmana.

Druhý úder přidali domácí pro změnu v samotném závěru druhé periody. Na konci rychlého protiútoku Dukly stál Aleš Heinrich, který si v souboji tváří v tvář jednoduše rozhýbal Žajdlíka a střelou do horní poloviny brány zvýšil na 2:0.

Ve třetí části už se konečně dočkali i Tygři. Chlum se zblízka ještě neprosadil, dorážka Matyáše Kačírka už se ale třepotala v síti. Dále ale jako by se Tygrům lepila na hokejky smůla. Své šance neproměnili postupně Wiencek, Beran a Nezbeda. Poslední možnost tak pro šelmy byla v podobě hry bez brankáře, jenže vyrovnání se nekonalo. Jihlava tak souboj tabulkově blízkých týmů zvládla lépe a po výhře 2:1 bere tři body.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Jsme hodně zklamaní, protože v první třetině jsme do zápasu vstoupili dobře, soupeře jsme přehrávali a dostávali jsme se do šancí. Hráli jsme u soupeře a měli jsme dvě přesilové hry, jenže se nám je nepodařilo využít. Ačkoliv hráči byli upozornění na to, že domácí budou ve druhé třetině hrát na brejky a nesmíme ztrácet kotouče, přesně to jsme udělali a inkasovali. V naší hře byly šance, ze kterých mohly padnout góly, jenže jsme byli příliš měkcí v předbrankovém prostoru, kde nám scházely dorážky. Dukla výborně blokovala střely, s čímž jsme si nedokázali poradit. Zklamáni je velké, protože za sebou máme dvě vynikající utkání a tenhle zápas byl pro nás dost nešťastný. Ale jak už jsem několikrát říkal - máme mladý tým a kluci se ze všeho musí poučit. Za bojovnost a za nasazení se hráčům nedá vytknout nic. Jenže zase byla v naší hře dvě malá zaváhání, která soupeř využil. Mrzí nás nevyužité přesilové hry, jenž jsme měli. I čtyři minuty před koncem, kdy jsme nezvládli přesilovou hru, ze které mohlo přijít naše vyrovnání a zase jsme to nezvládli. To je další věc, na které musíme zapracovat. Zítra je ale další utkání a jdeme dál."
Patrik Augusta
HC Dukla Jihlava
„Utkání jsme ubojovali. Výborný výkon podal náš brankář a vlastně všichni hráči pracovali pro vítězství, protože jsme spoustu střel zblokovali. Zápas asi nebyl dvakrát moc hezký, ale byli jsme produktivní z šancí, co jsme si vytvořili a hráli jsme jednoduše. Kluci ve třetí třetině padali do všeho "po hubě," aby na vítězství dosáhli a zasloužili si ho."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec