Reportáž

Junioři proti Kometě bojovali. Nakonec se ale pod Ještěd vrací bez bodu

Brno/Liberec - Liberečtí junioři se v sobotu odpoledne představili na ledě brněnské Komety. Utkání se pro ně dlouho nevyvíjelo ideálně, nakonec ale dokázali zásluhou Petra Wienceka vyrovnat. Moravané si však ve vlastním oslabení vzali vedení zpět a až do závěrečné sirény ho nepustili.

Utkání začali aktivněji hráči Komety, kteří Tygry zamkli v jejich obranném pásmu. Svěřenci trenéra Valdemara Jiruše však dokázali úvodní nápor domácích přečkat. Ze začátku zápasu byla hra obou mužstev spíše opatrná a brankáři neměli moc práce. První výraznější příležitost přišla až po šesti minutách hry. Jiří Vlach se dostal s pukem do pásma a rychle uvolnil Jana Jeníka, který Dostála zaměstnal nepříjemnou střelou! Brněnský gólman si s obtížemi dokázal poradit.

O několik vteřin později Gajarský poslal do útoku Jana Hasoně, který po přejetí do pásma vypálil zpoza hostujícího beka a puk proletěl nešťastnému Žajdlíkovi kolem lapačky až do sítě – 1:0. V polovině úvodní třetiny se do samostatného úniku dostal Škvrně, jenž se pokoušel Žajdlíka překonat střelou mezi nohy. Liberecký brankář ale své betony secvaknul včas. Jeden z libereckých útočníků poté spadl až do svatyně Komety, krátce na to puk směřoval za záda Dostála, kterému dost možná pomohl právě hostující hokejista v brance od kterého se puk odrazil zpět do hry. Do konce první periody s už nic významného nestalo, a tak si Tygři odnesli do kabiny jednobrankovou ztrátu.

První polovina druhého dějství proběhla bez větších příležitostí, a to i přesto, že si obě mužstva zahrála přesilovou hru. Matěj Novák šel poté s pukem proti jednomu obránci, ten ho dokázal vytlačit ze střeleckého úhlu až k zadnímu mantinelu. Ve 29. minutě Severočeši vyrovnali! Před brankou si na přihrávku Tomáše Nezbedy počkal volný Petr Wiencek a pohotově se chopil přihraného puku, který nasměroval do pravého horního růžku – 1:1.

Následně se Tygrům naskytla příležitost v podobě početní výhody, ta se jim ale vůbec nepovedla. Brněnští získali kotouč na obranné modré a dostali se do přečíslení dva na jednoho. Marek Škvrně dojel až na levý kruh, odkud poslal přesný pas Adamu Gaharskému, který rychlou střelou nasměroval puk do sítě – 2:1. Poté se hrálo dlouho v kuse bez přerušení, ale hra obou týmů byla plná nepřesností a nikdo už si nevypracoval žádnou výraznější šanci.

Na začátku závěrečného dějství se Kabelka s pukem dostal až na modrou a tvrdou střelou prověřil Žajdlíka. Ten jeho projektil vyrazil maskou. Následně se do rychlého protiútoku dostali Liberečtí. Na konci akce se octil Tomáš Nezbeda, který ovšem mířil tak vysoko, že zasáhl dokonce ochrannou síť. V 53. minutě přišel rozhodující okamžik. Ferda poslal puk na hůl Tomáše Mlynáře, který se svým zakončením nemýlil a zvýšil na 3:1. Severočeši se poté snažili o vyrovnání a zkoušeli i hru bez brankáře, ale na brněnskou obranu už recept nenašli.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Kluky za předvedený výkon musíme pochválit. Kometě jsme byli rovnocenným soupeřem. Na jednu branku se ale bohužel nevyhrává. Máme za sebou dva zápasy, v každém jsme skórovali pouze jednou, což nestačí. Udělali jsme tři chyby, které Brno potrestalo. Jednou zaváhal gólman, poté jsme propadli ve vlastní přesilovce, která by měla být rozdílová. My ale paradoxně inkasovali na 2:1. Troufám si říct, že rozhodly hrubé individuální chyby."
Pavel Pazourek
HC Kometa Brno
„Liberec byl těžký soupeř. Ve dvou dnech jsme odehráli dvě utkání, po dni volna nás čeká ještě jedna taková porce zápasů. Spoustu sil jsme nechali v utkání proti Boleslavi. Každý soupeř, který hraje na venkovním hřišti, nespotřebuje tolik fyzických sil, jako domácí tým. Tygry jsme do mnoha šancí nepustili, případné možnosti ke gólu pochytal gólman Lukáš Dostál."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner