Reportáž

Fantazie! Junioři byli na kladenském ”zimáku” stoprocentní, skvělý výkon podtrhli výhrou!

Liberec - Juniorka si poradila v rámci 22. kola s kladenskými Rytíři. K výhře ji pomohl výborný výkon brankáře Žajdlíka a šest branek. Naše mužstvo dokázalo vyhrát podruhé v řadě. Jak dlouho bude série pokračovat?

V první obrovské šanci se ocitl již v sedmé minutě zápasu Kačírek, při oslabení obral o puk Chládka a upaloval na Stahla. Ten však stačil sklapnout betony a Tygři si tak na branku museli ještě počkat. Konkrétně do druhé poloviny úvodní periody. Při početní výhodě se nejrychleji v předbrankovém prostoru zorientoval Jiří Průžek a neomylně poslal puk do zařízení. V samotném závěru třetiny ještě musel řešit Žajdlík šanci Okegawi, jemuž nabil do prostoru mezi kruhy Kezsi. Liberecký gólman se prezentoval výborným zásahem.

Spoluhráči se mu odvděčili ihned po startu druhého dějství. Chlum při přečíslení nalezl hokejku Petra Wienceka, jenž nejprve trefil pouze obránce a poté poslal puk přímo k pravé tyči. Odpověď Kladenští dlouho nehledali, z následné přesilové hry za přispění odrazu od břevna skóroval Krešimir Schildhabel.

Ofenzivní smršť pokračovala. Za dalších dvacet sekund si počínal u levé tyče důsledně David Pokorný a Tygři znovu vedli o dvě branky. Jenže Rytíři opět udeřili a to dokonce při početní výhodě soupeře. Vincent Keszi zařadil vysoký rychlostní stupeň a trochu se štěstím proměnil svůj brejk střelou pod levým Žajdlíkovým betonem.

Petr Wiencek doráží

Maskovaný muž šelem ještě před pauzou vyšvihl fantastický zásah proti bekhendové kličce Kubíka. Po přestávce obrovské tempo pokračovalo. Neuspěl znovu Kubík, Chlum ani Keszi, který trefil jen brankový oblak po přetažené kličce. A pak to přišlo, po přihrávce Nezbedy se prosadil Filip Chlum a připsal si třetí bod v zápase. Zanedlouho Tygři slavili znovu. Radovat se mohl David Pokorný. Ten vyzrál na Stahla již podruhé.

Domácí přeci jen ještě zabojovali. Adam Kubík napotřetí tváři v tvář Žajdlíkovi uspěl, ale naděje pro Středočechy netrvala dlouho. Ranou do prázdné klece gólové účty uzavřel Ondřej Chrtek, junioři tak dokázali po Karlových Varech porazit i Kladno!

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Určitě chceme klukům poděkovat, protože dnes odehráli povedené utkání. Prosadili jsme se střelecky, výborně odehráli celých šedesát minut, za což bych týmu chtěl ještě jednou poděkovat. Jsme rádi, že dodržujeme věci, které si řekneme, což přináší úspěch. Bohužel jsme ale prohospodařili spoustu bodů na začátku sezóny, a tak je teď po malinkých krůčcích musíme sbírat. Nyní si už nesmíme dovolit zaváhat. Kladno dnes odehrálo skvělé utkání, my jsme věděli, že se jedná o brejkový tým. Trochu nás potrestali v naší vlastní přesilovce, kde nás nachytali, ale konec zápasu jsme si pohlídali. V závěru nás také hodně podržel brankář, takže i díky tomu můžeme slavit tři body."
Jindřich Lidický
Kladno
„Jednalo se o vyrovnaný zápas, dokonce si myslím, že jsme měli víc vyložených šancí. Bohužel jsme z nich nedokázali dát gól. Soupeř nás trestal prakticky za každou chybu. Nám se zápas nepovedl, také nám chybí štěstí. Puk jsme nedokázali ve vyložených šancí dotlačit za brankovou čáru, což je hlavním důvodem naší prohry."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner