Reportáž

Junioři slaví potřetí v řadě! Tentokrát si tři body a čisté konto připsali na ledě Slávie

Praha/Liberec - Den po fantastické výhře na Kladně se junioři představili na ledě pražské Slávie. Tygři udeřili už po sedmi minutách a náskok trpělivě bránili až do konce. K třetí výhře v řadě přispěl mimo jiné také Matěj Žajdlík, který za svá záda nepustil jedinou střelu.

Utkání začalo v poklidném tempu a obě mužstva spíše vyčkávala, co udělá soupeř. Iniciativy se nakonec chopili Tygři, kteří nejdříve nedokázali využít přesilovou hru, což je ale nemuselo mrzet, neboť v sedmé minutě se Jiří Průžek uvolnil na brankovišti domácích a našel si tečovaný kotouč. Vacula si sice s jeho prvním pokusem poradil, jenže na následnou dorážku už byl krátký – 0:1.

Slávisté se ovšem nehodlali s nepříznivým stavem jen tak smířit a vrhli se do útoku. Hradil se s tím vůbec nepáral a poslal ze středního pásma dělovku, která se odrazila od břevna Žajdlíkovy svatyně! Následně si domácí zahráli početní výhodu a vytvořili před Žajdlíkem velký zmatek, jenže ani jeden z domácích hokejistů nedokázal hostujícího gólmana překonat.

V úvodu druhé třetiny se Pražané snažili o to, co se jim nepovedlo v první periodě. Kohút se prokličkoval mezi kruhy, odkud se snažil překvapit Žajdlíka bekhendem, liberecký gólman ale sklapl betony včas. Severočeši s vypjetím všech sil nápor přečkali a dokonce sami udeřili. Lukáš Beran dostal výbornou přihrávku do jízdy, ujel domácí obraně a kličkou do forhendu nedal Vaculovi šanci – 0:2. Poté si sešívaní zahráli přesilovou hru, jenže ani v té se jim nepodařilo Žajdlíka překonat.

V polovině zápasu byl poté za podražení vyloučen domácí Hradil. Severočeši sice hru pěti proti čtyřem nevyužili. Jenže následně se Jiří Průžek hned po buly v obranném pásmu prosmýkl mezi dvěma obránci, dostal se do samostatného úniku, ve kterém střelou mezi nohy překonal domácího gólmana – 0:3. Vzápětí ovšem svěřenci trenéra Valdemara Jiruše nedokázali využít dvojnásobnou početní výhodu. To samé se poté v závěru prostření části nepovedlo ani Slávistům.

Na začátku třetí periody Beran s Chlumem ujeli do přečíslení a pohráli si s domácí obranou. První jmenovaný vracel před branku volnému Chlumovi, ale proti jeho pokusu do odkryté klece se Vacula stačil přesunout. Další obrovská příležitost Liberce přišla v 50. minutě, kdy Chrtek předvedl neskutečnou fintu, když v přečíslení dvou proti jednomu uvolnil přihrávkou z otočky Průžka. Druhému ovšem jmenovanému sebrala hattrick pravá tyč!

Sešívaní se stále snažili se zápasem něco udělat, jenže obrana Tygrů byla téměř bezchybná. A pokud už liberečtí beci selhali, vše vyřešil spolehlivý Žajdlík. Severočeši si nakonec připsali i zásah v přesilové hře, když se jim podařilo dočista rozebrat slávistickou obranu. Kombinace nakonec vyústila v sérii dorážek před Vaculou, za jehož záda puk doklepl Filip Chlum – 0:4. Do závěrečné sirény se už nic významného nestalo. Matěj Žajdlík vychytal čisté konto a i díky němu se junioři mohli radovat ze třetí výhry v řadě!

Ohlasy trenérů

Petr Novák
HC Slavia Praha
„Bohužel jsme nenavázali na výkon ze třetí třetiny zápasu s Boleslaví. To bylo nejlepších dvacet minut, co jsme odehráli. Jsme zklamaní. Celý tým hrál úplně jinak než v pátek. Asi jsme si mysleli, že se Liberec porazí sám, když jsme dokázali porazit Boleslav, ale místo toho nás postavil zpátky na zem."
Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Sehráli jsme velice povedené utkání. Na venkovním hřišti jsme nedostali branku a sami jsme čtyři vstřelili, takže panuje naprostá spokojenost. Kluci plní věci, co po nich chceme. Zvládli jsme třetí utkání po sobě a jsme za to moc rádi. Doufáme, že hráči konečně pochopili, že když se dodržuje nějaký herní systém, tak to přináší ovoce. Klukům patří velký dík za předvedenou hru, protože si poradili s těžkým soupeřem."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner