Reportáž

Válec! Junioři vyhráli počtvrté v řadě, Žajdlík vynuloval silný Chomutov

Liberec - Fantastické výkony předvádějí liberečtí junioři. Ti se po nevyvedeném začátku soutěže herně i výsledkově zvedají. Aktuálně mají na svém kontě již čtyři výhry v řadě, během čtvrtečního odpoledne totiž přehráli silný Chomutov!

Během čtvrtečního odpoledne přivítala Svijanská aréna souboj celků, které vyhrály tři duely v řadě. Favorité měli být hosté, ale body nakonec urvali hladoví Tygři. Jak se skóre rodilo? Po opatrnějším začátku měl na hokejce branku Nezbeda, který však po Wiencekově pasu od mantinelu z předbrankového prostoru Pavláta neprostřelil.

Ve vlastním oslabení se ještě do větší příležitosti propracoval těžko uvěřitelným sprintem Chlum. Ten obral o kotouč obránce a mířil sám na chomutovského gólmana. Pavlát se však rozhodit nenechal a do konce první periody neinkasoval. Nicméně po pauze už tlak domácích Piráti neustáli.

Vyloučen byl Krejčiřík. Svěřenci trenéra Valdemara Jiruše zapnuli téměř bláznivé otáčky a po deseti vteřinách se hříšník vracel z trestné lavice. Za maskovaného muže zapadla bomba Jiřího Benáka od modré čáry. To ale nebylo ani zdaleka vše, vzápětí zužitkoval rychlý kontr dvou Tygrů na jediného obránce Jiří Průžek, který bez většího rozmýšlení napálil po Chrtkově pasu kotouč nechytatelně k tyči.

Valdemar Jiruš o veledůležitém vítězství

"Je to velmi důležité vítězství, o situace se stále bavíme. Jsme v půlce soutěže, měli jsme mizerný začátek, ale zapracovali jsme na tom a je vidět, že si to kluci vzali k srdci. Udělali jsme obrovský kus práce, nicméně jsme pořád na začátku, protože jsme spoustu bodů prohospodařili. Teď je sbíráme a jsme za to rádi."


Chomutovští se snažili hrát ofenzivě a soupeřovu rozehrávku napadat, Žajdlík byl však velmi jistý a střely likvidoval jako na běžícím pásu. Místo toho mohl v závěru prostřední dvacetiminutovky potrestat nepřesnost v obraně hostí ještě Burda. Nakonec narazil na pevnou konstrukci zařízení. Rozjetý válec nezastavoval ani po přestávce.



Chlum při přečíslení uvolnil Wienceka, jenž obelhal kličkou Pavláta a poslal ho mimo tři tyče, nicméně v tu chvíli se do akce vložil Smutný a faulem akci přerušil. Rozhodčí neváhal nařídit trestné střílení. To štěstí domácím nepřineslo, útočníkovi v trikotu s číslem 23 kotouč při stahovačce utekl. Poté musel předvést svůj um gólman šelem. Ten vleže zastavil sérii dorážek Pirátů.

Ve zbytku duelu Tygři drželi své vedení a v závěru ho navíc potvrdili. Na první pohled spornou branku zaznamenal po pasu Berana Matyáš Kačírek, rozhodčí po poradě gól uznali a definitivně tak rozhodli o třech bodech pro domácí výběr.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Do zápasu jsme vstoupili s tím, že jsme věděli o velké síle a organizovanosti Chomutova. Dodržují systém, jsou agresivní, napadají. Dobře jsme se na to připravili a myslím, že jsme to až na pár drobných zaváhání, které k hokeji patří, zvládli na jedničku. Nezbývá nám nic jiného než klukům za předvedenou hru i výkon poděkovat. V kritických situacích nás podržel také brankář, to k tomu také patří. Byl to týmový výkon. Klukům velké díky a gratulace!"

Naši partneři

Generální partner
Generální partner