Reportáž

Dva střelci, pět branek. Hrabík s Nezbedou dirigovali vítězství juniorů nad Spartou

Liberec - Junioři se po porážce s Litvínovem vrátili zpět na vítěznou vlnu, když si v zápase plném zvratů připsali vítězství nad pražskou Spartou. Severočeši měli nakonec ve svých řadách pouze dva střelce, když se nejdříve dvakrát prosadil Kryštof Hrabík a hattrick poté zaznamenal Tomáš Nezbeda!

Tygři začali utkání na výbornou. Už po třiapadesáti vteřinách dorazil totiž za Wolfova záda nahozený puk Kryštof Hrabík - 0:1. Tentýž hráč mohl opět skórovat o několik minut později v přesilové hře, jenže jeho obrovská šance pro tentokrát gólem neskončila.

Sparťanům se stále nedařilo dostat se do tempa, čehož Liberečtí vyžili nakonec i podruhé. A opět u toho byl Kryštof Hrabík, jenž obdržel od Jana Turka přesný pas na vrchol pravého kruhu a přesnou přízemní střelou k tyči nedal Wolfovi sebemenší šanci – 0:2. Následně si Pražané zahráli přesilovou hru, hosté je však v podstatě k ničemu nepustili a zvládli oslabení na jedničku.

Prostřední dějství začali lépe hráči s rudým „S“ na dresech. Nejdříve sice nevyužili další početní výhodu, při níž měl při situaci dva na jednoho velkou šanci Safin, po jejím skončení už se ale domácí radovali. Po pěkné kombinaci se k puku dostal Petr Maršoun, který ho nekompromisně poslal do sítě – 1:2. Severočeši si ovšem vzápětí vzali dvoubrankové vedení zpět, když se po rychlém protiútoku prosadil Tomáš Nezbeda - 1:3.

Nakonec Spartě se ale nakonec podařilo vyrovnat. Nejdříve využil výhodu hry pěti proti čtyřem Tomáš Jandus, který si najel mezi kruhy a tvrdou ranou překonal bezmocného Žajdlíka – 2:3. Hráči z hlavního města si v polovině zápasu připsali další přesilovkovou trefu. Opět to byl Tomáš Jadus, který se propálil libereckého brankáře od modré – 3:3. Tygři si ale hned na to vzali vedení zpět, když tentokrát využil počatní výhodu Tomáš Nezbeda - 3:4.

Na začátku závěrečné periody přišel nejspíše rozhodující moment. Tomáš Nezbeda skvěle tečoval Wiencekovu střelu, čímž završil svůj hattrick a poslal Liberec do dvoubrankového vedení – 3:5. Severočeši už poté nikam nespěchali a soustředili se hlavně na obranu. Domácí se sice snažili o skórování, jenže svěřenci trenéra Valdemara Jiruše už si podruhé v zápase už dvougólový náskok vzít nenechali.

Ohlasy trenérů

Pavel Geffert
HC Sparta Praha
„Těžko se hledají slova. Rozdáváme body soupeřům, kteří jsou pod námi v tabulce. Hráli jsme v podstatě jen dvacet minut, druhou třetinu jsme odehráli slušně. Děláme velké chyby, ztratíme kotouče na modré čáře, necháme si dát branky při vlastním tlaku. Doufám, že se to zlepší."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner