Reportáž

Junioři na jihu Čech bojovali. Nakonec ale na Motor nestačili

České Budějovice/Liberec - Po páteční výhře na ledě Sparty se liberečtí junioři představili v Českých Budějovicích. První dvě třetiny byli o trochu lepší domácí, Tygry ovšem držel opět skvělý Matěj Žajdlík. V zápase, kterému kralovali gólmani byl ovšem nakonec o trochu úspěšnější brankář Motoru.

Utkání začali aktivněji hosté. Už po sedmdesáti vteřinách se do samostatného úniku dostal Ondřej Chrtek, jenže nakonec ani nevystřelil, jelikož mu puk odebral vracející se obránce. Poté byl ovšem v osmé minutě vyloučen za sekání Pokorný a Jihočeši dostali k dispozici přesilovku.

Nejdříve sice nevyužil slibnou šanci Michal, následně se ale po přihrávce od Farky dostal puk k Jakubu Doktorovi, který posílal puk někomu ze svých spoluhráčů na teč, jenže puk nešťastně Žajdlíkovi propadl mezi betony – 1:0. V polovině prvního dějství libereckému brankáři nejspíše pořádně zatrnulo, když trochu zariskoval při rozehrávce a jen málem toho Budějovičtí nevyužili. Ne moc zajímavá první třetina skončila těsným vedením Motoru.

V úvodu druhé periody nedokázali svěřenci trenéra Valdemara Jiruše využít přesilovou hru, což možná byl i jeden z rozhodujících momentů utkání, jelikož hned vzápětí hráči Motoru získali puk v útočném pásmu. Šulek poslal puk na volného Jana Bártu, a ten svou střelou nedal Žajdlíkovi šanci – 2:0. Poté začali Jihočeši získávat převahu na svou stranu. V polovině zápasu jeli Budějovičtí dva na jednoho, ale přihrávku skvělým zákrokem poslal Korecký mimo útočné pásmo. Hned na to se do obrovské příležitosti dostal Průžek, ve vyložené šanci ovšem minul.

Jestliže v první třetině nebylo k vidění moc šancí, v té druhé si jich příchozí diváci užili dostatek. Ve 35. minutě ujížděl sám na bránu Bárta, skvělý Žajdlík ale jeho bekhendovou kličku dokázal zlikvidovat. V závěru Tygři ujížděli prakticky tři na nikoho, jenže Doktor se stačil vrátit a zabránit tak jistému gólu.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky svitla Severočechům naděje. Kunst vypálil od modré, jeho střela byla sice zblokována jedním z obránců, puk si ovšem našel Ondřej Chrtek a svou tvrdou ranou poslal puk do sítě – 2:1. O několik okamžiků později mohlo být dokonce vyrovnáno, ale další obovská šance Tygrů brankou neskončila.

Poté nastal boj o vyrovnání. Hráči z města pod Ještědem se nevzdávali, jenže pokaždé narazili na výborně chytajícího Pateru. Nepomohla ani závěrečná power play. V duelu, kterému vládli brankáři byl nakonec jen o trochu úspěšnější maskovaný muž Motoru, který pustil pouhý jeden gól.

Ohlasy trenérů

Milan Kupka
HC Motor České Budějovice
„Ve dvou dnech to byl druhý těžký zápas, i když jsme včera dali více gólů, tak lehký zápas to rozhodně nebyl. Dnes to byl těžký zápas, soupeř byl kvalitní, dohrával nás, ovšem kluci se s tím zhostili. Řekli jsme jim, že tu musí přijmout, a ať hrají stejně jako soupeř. Pro nás bylo klíčové vedení 2:1, i když jsme si to zkomplikovali gólem ze začátku třetí třetiny. Ale kluci to odehráli perfektně a musím jim za to poděkovat."
Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Těžko se mi to hodnotí, protože si myslím, že na bod jsme mohli dosáhnout, dát to utkání do prodloužení. Ale byli jsme málo aktivní a málo jsme stříleli. Při naší power play jsme se skoro nedostali do šance, protože soupeř to zahrál velice solidně. My jsme dostali gól z přesilovky a poté nás soupeř nachytal, když jsme zbytečně vrátili hru a naše špatná rozehrávka pustila soupeře do vedení 2:0. My jsme sice dali kontaktní gól, ale trošičku nám chyběly síly. Včera jsme sehráli těžké utkání a dnes nám nezbyla síla na závěrečný tlak. Také se od nás trochu odvrátilo štěstí. Troufnu si říct, že první dvě třetiny jsme tahali za kratší konec. Potom si myslím, že byl šťastnější. Gratulujeme soupeři k výhře a my se budeme připravovat na další utkání."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner