Reportáž

Junioři bojovali, Chomutovu nakonec podlehli po nájezdech

Liberec/Chomutov - Liberečtí junioři chtěli po předchozím nezdaru se Spartou utkání v Chomutově zvládnout a získat tak důležité body, které nutně potřebují v boji o play-off. I když se jim dvakrát podařilo stáhnout jednobrankovou ztrátu, nakonec se po nájezdech radovali Chomutovští.

Liberečtí do zápasu vstoupili v dobrém rozpoložení a hned po deseti vteřinách od úvodního vhazování se do přímého souboje s chomutovským brankářem Pavlátem dostal Nezbeda, ale skóre se mu otevřít nepodařilo. Tygři byli v úvodu utkání aktivnějším týmem, první branku ale vstřelil Chomutov. Részegh našel přihrávkou od zadního mantinelu Vojtěch Krejčiříka, který překonal Poláška.

O chvíli později ale bylo vyrovnáno. Zasloužil se o to Filip Chlum, který střelou pod lapačku překonal Pavláta. Závěr první třetiny ale patřil domácím. Šilarův samostatný únik ještě dokázal Polášek zlikvidovat, ale na pohotovu teč Tomáše Adámka těsně před přestávkovou pauzou reagovat nedokázal. Do šaten tak šli spokojenější domácí.

Ondřej Chrtek čeká na přihrávku

Druhá dvacetiminutovka ale vyšla lépe Tygrům. Ti dokázali nedlouho po jejím zahájení stav srovnat. Nezbeda našel před brankou stojícího Petra Winceka a ten nedal Pavlátovi šanci. Kuriózní vyloučení si připsal liberecký brankář Polášek, který byl potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Několika jistými zákroky v následném oslabení ale přečin proti pravidlům odčinil.

Zbytek druhé periody už žádnou branku nepřinesl, stejně tak jako třetina třetí. Přestože si Tygři šance vytvořili, jmenovitě například Chlum, puk do branky dostat nedokázali. Stoprocentní byl i Polášek v liberecké brance.

Ondřej Chrtek blokuje

Utkání tak šlo do prodloužení. Hned v jeho úvodu se individuálním průnikem dostal do slibné šance Starosta, Pavlát však byl připraven. Rozhodnout tedy museli samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jenom chomutovský Patrik Lidák a přisoudil tak bonusový bod domácím.

Bílým Tygrům se utkání nepovedlo podle představ. O další důležité body zabojují Liberečtí v utkání na ledě Litvínova, které se hraje 7. 1. od 16 hodin.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše
Piráti Chomutov
„Věděli jsme, že to pro nás bude těžké utkání. Trošku se hledáme a to se potvrdilo. Spíš než hezké utkání to bylo takové bojovné. Měli jsme složitou rozehrávku z obranného pásma. Pak z toho pramení chyby a dostali jsme zbytečné dva góly. Prodloužení i nájezdy už jsou trochu o štěstí, které se dnes přiklonilo na naši stranu. Můžeme být rádi za dva body."
Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to vyrovnané utkání. Po přestávce bylo ve hře hodně nepřesností. Měli jsme víc vyložených šancí, které jsme neproměnili. I v prodloužení jsme měli dvě solidní šance, které jsme nedali. Takže nás to trošku mrzí, protože si myslíme, že když už ne tři body, tak jeden bod navíc jsme si určitě zasloužili."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner