Reportáž

Junioři zabrali příliš pozdě, Kladno těžilo z brejků

Liberec - Nevyvedený zápas mají za sebou liberečtí junioři, kteří podlehli Kladnu 1:4. Dlouho se jim přitom nedařilo překonat výborně chytajícího Stahla, velký tlak přišel až po první vstřelené brance. Na zvrat už ale nedošlo.

Tygři nastupovali do zápasu s vědomím, že nutně potřebují bodovat, podle čehož se také odvíjelo tempo. Naše mužstvo na svého protivníka vlétlo a ofenzivní hrou si vytvořilo velmi množství šancí. Jenže ani jedna nebyla úspěšná. Po krásné kombinaci neuspěl Kačírek a na Stahla nevyzrál ani Wiencek. Poté dostali Tygři výhodu přesilové hry, nicméně salva střel skončila stejně jako předchozí příležitosti.

S ofenzivní hrou přicházejí okénka v obraně, toho prvního ještě nevyužil Keszi, jehož svižnou a přesnou ránu z levé strany vyrazil Polášek. Při druhém zaváhání obrany už ale přišel trest. Pavel Řepka se prodral útočným pásmem a z levé strany přesně vypálil mezi betony maskovaného muže Tygrů. Polášek navíc musel být pozorný ještě v samotném závěru, Keszi si totiž sjel před zařízení a po přesném pasu střílel do poloprázdné branky. Nicméně maskovaný muž se skvěle přesunul a výborným zákrokem udržel skóre stejné.

Jan Bednář

Po přestávce Rytíři viditelně zvýšili obrátky a začali přebírat iniciativu. Ta se nakonec proměnila v druhou branku duelu. Yaya Okegawa využil nepřehledné situace a dopravil kotouč do zařízení. Po sérii trestů se do příležitosti propracoval Kačírek, jenže z mezikruží minul. V samotném závěru třetiny ještě málem zmrazil kladenské příznivce Burda, jehož pokus zastavilo až rameno Stahla ve spolupráci se spojnicí tyčí.

Valdemar Jiruš o rozhodujícím třetím gólu Kladna

" Třetí gól byl laciný, když jsme nedodrželi správné postavení v boxu a jeden z hráčů zaspal. Do prostoru přišla přihrávka, soupeř z minima vytěžil maximum a každou šanci, kterou jsme mu dali, potrestal. Gól byl rozhodující, byl pro ně hodně důležitý, byl to gól, jenž je uklidnil. Začali jsme znovu hrát, až když jsme vstřelili branku na 1:3. Měli jsme spoustu šancí, které jsme nevyužili. Předvedli jsme docela solidní power-play, při níž jsme se také propracovali do příležitostí, ale štěstíčko se k nám neotočilo čelem, protože jsme čtyřicet minut prolajdačili. Je to velké zklamání."


Do závěrečného dějství Liberečtí opět nevkročili pravou nohou. Nejprve se nezorientoval v dobré pozici po nepřesné přihrávce jednoho ze soupeřů Václav Burda a poté se po nahrávce Adama Kalaje prosadil Štěpán Bláha. Tygři našli sílu na odpověď. Střeleckou smůlu prolomil Matyáš Kačírek. Naše mužstvo se vrátilo zpět do zápasu a soupeře přehrávalo. Aktivita však přišla pozdě.

Wiencekovu střelu z levé strany zastavila brusle jednoho z obránců zaskakujícího za Stahla. Kýžený gól nepřinesly ani projektily Nezbedy, Chluma a Kačírka, jehož vychytal výborným zásahem kladenský brankář. Šance si domácí vytvořili i při dlouhé power-play, nakonec ale zpečetil výhru Rytířů Štěpán Bláha. Ten doklepl kotouč do opuštěné klece po Kalajově přihrávce od mantinelu.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Liberec
„Odehráli jsme velice nepovedené a špatné utkání. Musím říct, že jsme se na Kladno připravovali. Věděli jsme, že to je brejkový tým a samozřejmě v první situaci nás vybrejkovali a dostali jsme gól. Poté jsme inkasovali nešťastný gól střelou od modré čáry. Soupeř z minima vytěžil maximum. Začali jsme hrát až, když jsme vstřelili branku na 1:3, což bylo patnáct minut před koncem zápasu. Vytvořili jsme si spoustu šancí, až tolik, že jsme mohli ještě vyrovnat a zápas zvládnout. Za první a druhou třetinu jsme si nezasloužili utkání zdramatizovat. Odehráli jsme velice nepovedené utkání. Často chválím, nicméně tentokrát nám patří velká kritika, zápas jsme nezvládli. Velké zklamání."
Jindřich Lidický
Kladno
„Chtěli jsme hrát poctivě u obou branek, protože Liberec nás doma přehrál. U nás na Kladně hrál výborně. Soustředili jsme se na obranu s tím, že podnikneme brejky. To se nám podařilo. Vstřelili jsme góly a dlouho jsme drželi nulu, což bylo výborné. Domácí snížili až na 1:3. Myslím, že jsme si vítězství zasloužili, šance jsme proměnili, i když nám nešly přesilovky. Obranná hra se vyplatila a odvážíme si cenné tři body. Rozhodující byla podle mého názoru branka na 3:0 z našeho pohledu, domácím vzala trochu vítr z plachet, protože ve třetí třetině měli velký tlak, pomalu jsme se nemohli dostat z obranného pásma. Nicméně poté se nám podařilo vstřelit gól a to si myslím, že rozhodlo."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec