Reportáž

Junioři ztratili zápas s Olomoucí. Hanáci vyhráli po osmi porážkách

Olomouc/Liberec - Junioři na Hané nezačali vůbec zle, ba naopak. V první třetině dostal naše mužstvo do vedení Starosta, nicméně poté už skórovali pouze domácí. Třemi brankami zvrátili nepříznivý vývoj a ukořistili vítězství 3:1.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Po necelých pěti minutách hry Jeník nahodil kotouč do olomouckého brankoviště a po dorážkách musel Pospíšil krotit kotouč hned na několikrát. Tygři byli v průběhu první periody aktivnější, což dokázali proměnit v první branku duelu. Po chybě jednoho z domácích útočníků se podél pravého mantinelu dostal před Pospíšila Martin Starosta a zamířil přesně mezi betony.

Následně Tygři nevyužili početní výhodu 5 proti 3, a když neproměnil svou velkou příležitost ani Machuh, jenž se zjevil sám před Poláškem, bylo jasné, že se oba celky rozejdou do kabin za stejného stavu. V čase 23:23 zakončoval vyvedenou samostatnou akci Wiencek, gólman Kohoutů byl připraven. Stejně dopadl i bekhendový pokus Starosty od pravého mantinelu, při druhém vzájemném minisouboji už maskovaný muž sklapl betony včas.

Olomoučtí dokázali po polovině hrací doby vyrovnat. Rychlou akci zakončil po dvou dorážkách Marek Husták a začínalo se znovu od nuly. Závěr třetiny byl infarktový. Nejprve u levé tyče mohl překlopit misky vah na stranu domácích Beier, poté Pospíšil zahazardoval při rozehrávce a odehraný puk se odrazil k Liberečanům. Ti ho však za brankovou čáru dostat včas nedokázali.

Ondřej Chrtek blokuje

O minutu později překřížené ruce nad hlavního hlavního arbitra přisoudili šelmám trestné střílení. Wiencek ale faul Kuby nepotrestal, když se mu nepodařilo dostatečně gólmana Hanáků rozhýbat a ten si tak v klidu na zakončení počkal. A neproměněné příležitosti mohly naše mužstvo mrzet ve třetím dějství. V 53. minutě, z dalšího rychlého kontru, skóroval Rok Macuh. Ten byl před Poláškem dostatečně důrazný a Olomouc poprvé v utkání vedla. O pár chvil později přišla definitivní tečka.

Opět díky nasazení v předbrankovém prostoru, kotouč totiž za gólmana Severočechů doslova dostrkal Josef Podlaha. Tygři se nevzdávali a závěru měli výhodu přesilové hry po faulu Janků. Ta ani po velkém tlaku zužitkována nebyla a modrobílí si tak připsali prohru 1:3. Mora naopak ukončila sérii osmi porážek v řadě.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner