Reportáž

Junioři na zlínském ledě nevybojovali ani bod, prohráli 2:3

Liberec - Junioři nezvládli ani druhý víkendový zápas, když prohráli se zlínskými Berany 2:3. Rozhodující gól si připsal v padesáté minutě Fryšara po přihrávce Mika. Našemu celku k vítězství nepomohla ani střelecká aktivita, svého soupeře přestřílelo 39:30.

Tygři přitom začali fantasticky. Vítek Turský se dostal v útočném pásmu k puku, obhodil si prvního obránce a poté střelou z kruhu pro vhazování propálil Šimonů. Další obrovskou příležitost měl na hokejce Wiencek, jenž dostal zpoza branky přihrávku mezi kruhy, odkud vypálil z první. Rána nakonec zamířila pouze do prostřední části zařízení.

Celé utkání bylo velmi ofenzivně laděné, k čemuž dopomohlo i deset trestů. Hned tři z nich přišly během osmiminutovky ve druhé polovině úvodní části. Ševci své dvě početní výhody nezužitkovali, stejně se vedlo i našemu mužstvu. To však mělo k dispozici pouze přesilovku po prohřešku Stiksy. Do kabin mířily tedy obě mužstva za stavu 1:0.

Nicméně na začátku druhé periody fauloval Rubeš a domácí se tentokrát nemýlili. Karafiát nalezl přesným pasem přes celou šířku kluziště Štěpána Fryšara, jenž z voleje vyzrál na Žajdlíka. O chvíli později si mohli vzít Liberečtí vedení zpět, Šimonů vytáhl proti ráně z velké blízkosti výborný zásah.

Ve dvacáté deváté minutě probral fanoušky Petr Miko, který rozezvučel tyč Žajdlíkovy klece. Varování Beranů Tygři nebrali vážně a o necelé tři minuty později modrožlutí vedli. Do šance se vřítil Jiří Karafiát a svižnou ranou nedal libereckému brankáři šanci. Šelmy se ale nevzdávaly a ještě do konce třetiny vyrovnaly. Turského pokus Šimonů vytěsnil, ale na dorážku Jana Jeníka už nestačil.

Rozhodnout tak o výsledku musela až poslední třetina. V šestačtyřicáté minutě byl vyloučen Kadlec a domácí měli k dispozici přesilovku. Jenže po chybě ve zlínské rozehrávce se Tygři dostali do obrovské šance, Jeník obdržel pas za obranu a pokusil se o kličku do bekhendu. Gólman Moravanů se nakonec stihl přesunout a zabránit gólu.

Naopak akce Beranů o pár chvil později znamenala změnu skóre, Miko od mantinelu nahrál před brankoviště, kde si nalezl volný prostor Štěpán Fryšara a druhým gólem v utkání poslal svůj celek do vedení. Konec duelu ještě obohatil pěstní souboj. Váňa se Starostou si tak vzájemné neshody vyříkali beze slov a pokračovalo se ve hře. Tygři v závěru zahrávali přesilovku 4 na 3, kterou posílilo ještě odvolání Žajdlíka. K vyrovnání už nedošlo.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec