Reportáž

Mladší dorost v klíčovém utkání na Duklu nevyzrál a z Jihlavy odjíždí bez bodu

Jihlava/Liberec - Pokud chtěli mladší dorostenci pomýšlet na umístění v první čtyřce týmů, které mají zaručenou účast v play-off, potřebovali si z Jihlavy nutně zpět pod Ještěd odvézt tři body. I přes to, že ještě několik minut před konce vedli, se jim to nakonec nepovedlo.

Bílí Tygři přitom do utkání vstoupili skvěle. Po sedmdesáti sedmi vteřinách je do vedení poslala přesná trefa kapitána Jakuba Rychlovského. Odpověď domácí Dukly na sebe ale nenechala dlouho čekat. O necelé dvě minuty později totiž střelou z mezikruží vyrovnal Adam Najman.

Tygři ale byli aktivnějším celkem a šanci vstřelit branku měl po přihrávce Dospěla Starý, ale Chaloupek v brance Dukly dokázal jeho střelu vyrazit. Následně se do dobré příležitosti dostali domácí, ale střelec prvního gólu domácích Najman z bezprostřední blízkosti minul Zajíčkovu klec. Ovšem netrvalo dlouho a Adam Najman si druhou branku v utkání přeci jen připsal, když střelou z levého kruhu Zajíčka propálil. Do kabin se po první třetině šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Druhá perioda začala přesilovkou Severočechů, Chaloupek však svou branku zamkl a ani jeden z libereckých pokusů za svá záda nepustil. Stejně úspěšně si počínal i brankář Liberce Zajíček, když se na něj řítil Mihulka. Zajíček však dokázal jeho bekhendový pokus vytěsnit nad svou branku.

Ve třicáté minutě se do gólovky dostal liberecký Rychlovský, Chaloupek byl ale opět na svém místě a šanci zlikvidoval. To ale Severočechy nemuselo tolik mrzet, protože vzápětí dokázal Rychlovský puk vybojovat zpět a naservíroval ho před branku Vojtěchu Jirušovi, který už se nemýlil a srovnal skóre utkání!

Jan Křepelka stíhá puk do rohu

Do vedení se Bílí Tygři mohli dostat o několik minut později. Ve vlastním oslabení ujel agilní Rychlovský, jeho střelu z mezikruží ale výborně chytající Chaloupek opět dokázal zkrotit. Těsně před druhou sirénou se na druhé straně kluziště před Zajíčka proháčkoval Najman, ale strážce liberecké svatyně ho dokázal vychytat.

Třetí dvacetiminutovka začala náporem Tygrů. Do slibné šance se dostal Liška po nahrávce Rychlovského, ale jeho střela skončila na tyčce jihlavské branky! Tlak Libereckých tak byl odměněn až v padesáté minutě. Do úniku se dostali Strnad s Michaelem Drábkem, první jmenovaný přihrál zprava druhému jmenovanému a ten poslal puk do sítě a Tygři šli do vedení!

Domácí se však s tímto výsledkem nehodlali spokojit a ujali se iniciativy. Dokonce si vzápětí podařilo vstřelit i branku, ta ovšem nebyla uznána pro hru vysokou holí jednoho z domácích. Regulérní gól Jihlavští vstřelili o pár minut později. V přesilovce Tygrů čtyři na tři podklouzl jeden z Libereckých na modré čáře, puku se zmocnila dvojice Adam Najman - Tomáš Chlubna a druhý jmenovaný prostřelil Zajíčka.

S vědomím nutnosti vstřelit branku a získat plný počet bodů vsadili trenéři Liberce vše na jednu kartu a když zbývala do konce jedna minuta rozhodli se odvolat Zajíčka z branky. Bílí Tygři si sice vytvořili tlak, ale po ztrátě puku se ho ujal domácí Chlubna, přihrál ho Adamovi Najmanovi a ten zkompletoval svůj hattrick a rozhodl o výsledku utkání.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Liberec
„Tři body jsme nakonec nezískali, ale takhle jsme měli hrát od začátku sezony. Dneska jsme podali perfektní výkon a kluky jsme pochválili. Rozhodla jedna individuální chyba, při které náš hráč upadl v přesilovce. Jsme pořád v mládeži, stane se, stává se to i starším hráčům. V závěru jsme to zkusili a šli jsme do rizika při hře bez gólmana, protože jsme potřebovali tři body. Bohužel to nevyšlo, vyšlo to Dukle a tím jí gratuluji. Jsem ale hrozně rád za náš výkon. Kluci vidí, že kdybychom takhle hráli od začátku sezony, tak bychom na první čtyřku v pohodě měli."
Petr Svoboda
Jihlava
„Dnes to bylo zase jedno z kvalitních utkání, kdy si kluci z obou dvou mančaftů museli hrábnout na dno. První třetina byla z naší strany velice dobrá, naopak ve druhé třetině nás Liberec zatlačil a podařilo se mu srovnat. Deset minut před koncem zápasu jsme udělali hloupou individuální chybu a dostali jsme branku. Snažili jsme se s nepříznivým výsledkem něco udělat a využili jsme všech možných prostředků. Věděli jsme, že Liberec potřebuje vyhrát za tři body, aby se dostal do nadstavbové části. Zkoušel to a my jsme toho využili. Obrátili jsme zápas v naší výhodu a díky tomu jsme vyhráli. Navíc nám opět výborně zachytal gólman, na čemž stavíme od začátku sezony."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner