Reportáž

Mladší dorostenci vedli už 3:0! Nakonec ale v divoké přestřelce na Žďár nestačili

Liberec - V sobotu čekal mladší dorost poslední zápas základní části. Jelikož Liberec už ztratil šanci na postup do elitní skupiny, rozhodli se liberečtí trenéři postavit všechny hráče. Tygři si během prvních deseti minut vybojovali tříbrankové vedení, ale to nakonec na výhru nestačilo.

Do zápasu vstoupili lépe svěřenci trenéra Milana Plodka, když se už po sedmdesáti vteřinách dostal do slibné šance Jakubec. Novotný si však dokázal poradit. Severočeši byli v úvodu aktivnějším týmem, čehož nakonec dokázali využít. Po vyhraném vhazování vypálil od modré Miloslav Adamec a Novotný jeho střelu vyrazil pouze před sebe. Dorážka Michaela Drábka se ještě neujala, ale poté se puk odrazil k Benjaminu Vomáčkovi, který poslal puk do sítě – 1:0. Vzápětí to bylo už o dvě branky, když se po nahrávce Vojtěcha Jiruše z předbrankového prostoru prosadil Marcel Virág - 2:0.

Následovala série několika vyloučení na obou stranách. Početní výhodu ale využili pouze Liberečtí! Jakub Nikolič vyslal projektil od modré čáry a těsně před Novotným tečoval do brány letící kotouč Adam Liška - 3:0. Tři branky během prvních deseti minut zapříčinili to, že si trenér Žďáru nad Sázavou vyžádal oddechový čas. Hosté následně vyrovnali hru a vybojovali si i několik šancí. Poté co se liberečtí nedohodli v obranném pásmu se do samostatného úniku dostal Zbyněk Vlk, střelou mezi nohy si však na Zajíčka nepřišel. Žďárští se nakonec snížení přeci jen dočkali. A to v přesilové hře, kdy Lukáš Gergel tečoval do sítě střelu Jaromíra Pytlíka – 3:1.

Hned v úvodu druhého dějství dokázali hosté vyrovnat! Nejdříve v oslabení Jiří Puczek zblokoval střelu Jakubce, zmocnil se odraženého puku a zavezl ho do útočného pásma. Tam objel bránu a poté předložil pas najíždějícímu Jaromíru Pytlíkovi, který prostřelil Zajíčka – 3:2. O necelé dvě minuty později vybojoval Lukáš Gergel kotouč v rohu a poté ho předložil před bránou úplně osamocenému Matěji Jindrovi, jenž kličkou do bekhendu vyrovnal na 3:3.

Po vyrovnání byl hráčů Žďáru plný led, Tygry ovšem podržel Zajíček. V polovině zápasu liberečtí trenéři vyměnili brankáře, do brankoviště se postavil Lukáš Hosnedl. Čisté konto ale dlouho neudržel. Hosté opět využili přesilovou hru Daniel Poizl trefil svou střelou hlavního rozhodčího od kterého se puk nešťastně pro Liberec odrazil přímo na hůl Jana Klodnera, jenž prostřelil Hosnedla a otočil vývoj zápasu – 3:4.

Šelmy se vrhly za vyrovnáním a to se jim ještě ve druhé třetině podařilo! Ve vzniklé tlačenici před Novotným se nejlépe zorientoval Lukáš Nezbeda, který dotlačil puk až za záda žďárského brankáře – 4:4. Následně se Vomáčka pokusil tečovat nahození Kováře, což se mu sice povedlo, jenže kotouč si tentokrát cestu do sítě nenašel.

Strhující závěrečnou třetinu zahájil svým gólem už po osmačtyřiceti vteřinách Zbyněk Vlk, který se nejlépe zorientoval ve zmatcích v libereckém brankovišti a poslal hosty opět do vedení – 4:5. Tygři ale dokázali okamžitě odpovědět. V signalizované výhodě se po skrumáží před bránou na druhé straně prosadil Jakub Nikolič, jenž vyrovnal na 5:5. Byla to ovšem poslední liberecká trefa v zápase.

Žďárští poté převzali iniciativu. Nejdříve tváří v tvář Hosnedlovi neuspěl Zbyněk Vlk a o několik okamžiků později zazvonila po tvrdé ráně Gergerla tyč liberecké svatyně. Hostující celek svůj tlak nakonec využil. Lukáš Gergel vyslal do útoku Jiřího Puczka, který si najel do útočného pásma a z ostrého úhlu zkusil překonat Hosnedla, kterému puk smolně prošel mezi betony – 5:6. Nejspíše rozhodující moment zápasu přišel o dvě minuty později. Daniel Poizl nahodil kotouč od modré čáry a ten si našel cestu až za záda nešťastného Hosnedla – 5:7.

Tygři se i tak nevzdávali. Hampl poslal od modré puk do skrumáže před bránou. Jeho spoluhráči ale i přes velkou snahu nedokázali dostat kotouč za čáru. Severočechy nakonec definitivně položil Zbyněk Vlk, jenž se po přesném pasu Poizla natlačil až před libereckého brankáře, kterého překonal střelou k tyči. Naši mladší dorostenci tak zakončili základní část soutěže. Nyní je čeká tuhý boj o play off v nadstavbě.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Dnes jsme postavili všechny hráče, protože už jsme ztratili šanci na postup do eltitní čtyřky, takže hráli všichni. Do hry se dostal i druhý brankář, který toho do teď moc neodchytal. Bylo to vidět. Kluci na sobě musí dál pracovat a zlepšovat se. Hlavně ti mladší, kteří toho zatím odehráli méně. Teď dostanou šanci a musí makat aby ty jejich výkony šly nahoru."
Jaromír Pytlík
SKLH Žďár nad Sázavou
„Dnes jsme do Liberce přijeli se širším kádrem, dali jsme šanci všem hráčům a postavili čtyři formace. Ze začátku nám soupeř odskočil na tři branky. Poté jsme už hráli v tom složení jako když jsme bojovali o finálovou skupinu a podařilo se nám to otočit. Zahráli si všichni a šanci dostal i náhradní brankář. Jsem rád, že jsme to zvládli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner