Reportáž

Mladší dorost smetl Slavii šesti brankami a stále je ve hře o play-off

Liberec/Praha - Po nepovedeném zápase s brněnskou Kometou si mladí Tygři chtěli spravit chuť v souboji s pražskou Slavií. Souboj se Sešívanými nakonec nabídl sedm branek, šest z toho do branky domácích Pražanů. Severočeši si tak připsali důležité tři body a zvýšily své šance v boji o play-off.

Liberec/Praha - Utkání začalo velmi bojovně a nikdo svému soupeři nedaroval ani centimetr ledu. Když se zdálo, že se Slavia začíná ujímat iniciativy, dostali domácí studenou sprchu. A to dokonce dvojitou.

Starý přihrál na modré čáře Adamcovi, který ideální střílenou přihrávkou napříč pásmem našel najíždějícího kapitána Jakuba Rychlovského, který střelou k tyči překonal brankáře Dusila! A za minutu byl liberecký náskok dokonce dvojnásobný.

Nikolič zatáhl puk do útočného pásma, zbavil se obránce a naservíroval touš přesně na Marcela Virága, která jej napodruhé dokázal dostat mezi betony domácího brankáře a poslal Tygry do dvoubrankového vedení!

Jakub Žůrek uniká podél mantinelu

Povedenou první třetinu korunovala třetí branka, která padla pouhých padesát sekund před odchodem do kabin. Dospěl s Kollertem vykombinovali obranu Sešívaných a dostali puk až na Benjamina Vomáčku, který rozvlnil síť potřetí.

I čtvrtý gól padl do branky Pražanů. V čase 25:38 se Luboš Dospěl šikovně obtočil okolo domácí branky a zasunul puk za její tyčku. Následně se v dobré pozici ocitl Jakub Žůrek, ale jeho pokus mířil těsně nad domácí svatyni.

V polovině utkání už přišel první gólový úspěch domácích. Šimon Vlček si přiťukl puk s Havrdou a střelou příklepem nedal Zajíčkovi šanci. Odpověď Severočechů ovšem přišla vzápětí. Pray našel rozjetého Jana Křepelku, které bekhendovým blafákem přelstil Dusila v domácí brance a vrátil Liberci čtyřbrankové vedení.

Gratulace brankáři Čajanovi v podání Jana Křepelky

Do třetí periody vstoupili lépe Bílí Tygři. Dospěl se proháčkoval až před Dusila, ale nakonec se v těžké pozici prosadit nedokázal. To Vojtěch Jiruš byl úspěšnější. Puk nahozený od mantinelu dokázal šikovně tečovat za záda domácího brankáře a dal tak výsledku konečnou podobu.

Bílí Tygři si připsali důležité tři body a stále mají šanci na postup do play-off. Naopak pro domácí je postup už spíše utopií. V dalším zápase liberecké šelmy vyzvou na domácím ledě Bruslaře z Mladé Boleslavi. Úvodní buly bude vhozeno v sobotu 3. 12. ve 12:15 na led Svijanské arény. Přijďte mladší dorostence v důležitém souboji s tradičním rivalem podpořit!

Ohlasy trenérů

David Kuna
HC Slavia Praha
„Zápas rozhodla již první třetina. Soupeř v ní byl jak hladovější, tak i důraznější a nepustil nás zpět do zápasu. Proto si myslím, že zaslouženě vyhrál. Nám nezbývá nic jiného, než dál tvrdě pracovat. Chybí nám především nasazení a dravost, snaha prát se o každý kotouč. Proto musíme dál makat v tréninku a tyhle věci postupně zlepšovat."
Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Do utkání jsme nevstoupili úplně ideálně, kdyby dala Slavie na začátku dvě branky, tak ten zápas mohl vypadat úplně jinak. Naštěstí nám tam spadly dva góly a od té doby jsme byli lepším týmem. Branek jsme mohli dát i více, ale při střelbě málo trefujeme bránu, je tam spousta ran mimo. Každopádně si myslím, že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Kluci dobře bruslili, byl tam pohyb a hráli jsme přesně to, co jsme chtěli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner