Reportáž

Mladší dorostenci porazili ve skupině D vedoucí Mladou Boleslav a rvou se o play off

Liberec - Ve třetím utkání druhé části extraligy se mladší dorostenci postavili v rámci skupiny D na domácím ledě Mladé Boleslavi. Střetnutí bylo až do poloviny druhé třetiny vyrovnané, poté ovšem Tygři odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. Vítězství si pojistili na začátku třetího dějství, kdy během pěti minut vstřelili další tři góly.

V první třetině utkání byla k vidění vyrovnaná hra. Oba celky se sice dokázali propracovat do šancí, ale ani jeden nedokázal vsítit úvodní branku. Jak Liberec, tak i Mladá Boleslav, měli k dispozici dvě početní výhody, ale ani v nich se příchozí diváci prvního gólu nedočkali.

Na začátku druhého dějství se pokračovalo ve stejném tempu, jako v první periodě, zápas ovšem patřil prozatím brankářům. Skóre se změnilo až v polovině utkání, kdy se po asistenci Tomáše Kollerta a Vojetěcha Jiruše prosadil Vojětch Strnad, který poslal Tygry do vedení - 1:0. Středočeši se ještě ani nedokázali vzpamatovat z prvního gólu a opět inkasovali. Tentokrát po přesném pasu Jakuba Rychlovského propálil brankáře Rylicha Luboš Dospěl - 2:0. Hosté si poté v krátkém sledu zahráli dvě přesilovky, jenže snížení se nedočkali.

V úvodu závěrečné třetiny přišel rozhodující okamžik. Nejdříve potřetí rozvlinil síť mladoboleslavské branky Jakub Nikolič - 3:0. A o necelou minutu později ho v početní výhodě napodobil Jakub Rychlovský - 4:0. Svěřenci trenéra Milana Plodka si nakonec připsali pátý zásah, když Rylicha překonal opět Jakub Rychlovský - 5:0. Bruslaři sice ještě v závěru dokázali snížit na 5:2 zásluhou Michaela Schulze a Jana Závory, hráči z města pod Ještědem už si ale vítezství pohlídali.

Trenér Milan Plodek o rozhodujícíh gólech v úvodu třetí třetiny

"Asi to bylo rozhodující. Odskočili jsme jim, využili jsme nedisciplinovasti soupeře. Ten zápas byl rohodnutý, poté jsme se na chvíli přestali soustředit, Mladá Boleslav dala dva góly, ale jinak jsme měli utkání ve svých rukách."


Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Dneska to byl docela dobrý zápas až na krátký výpadek ve třetí třetině za stavu 5:0. Jinak jsme ale dali pěkné branky, dařilo se nám sehrát přesilvé hry. Soupeř byl nepříjemný, hlavně co se týče hry dopředu. Ale myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."
BK Mladá Boleslav
„Dnes rozhodlo, kdo dá první gól. Na stranu toho týmu se to pak převážilo. Za stavu 5:0, kdy v tom byl trochu guláš se nám podařilo snížit, uktání bylo ovšem rozhodnuté."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner