Reportáž

Šancí bylo mraky, i tak ale mladší dorostenci v Pardubicích padli

Pardubice/Liberec - Mladší dorostenci na dvě předchozí výhry navázat nedokázali. I přes bojovný výkon nestačili na Pardubice. O výsledku rozhodla především druhá třetina, během níž naše mužstvo čtyřikrát inkasovalo.

Tygři začali zostra, po šesti minutách hry mohl skórovat Kovář, jehož střílené nahození jen těsně minulo tyč. Následně se dostali do úniku dvou na nikoho Vomáčka s Dospělem. Nečas však fantastickým zákrokem šanci zneškodnil. Vedení šelem ale stejně nezabránil. Svižnou souhru zakončil přesnou ranou Tomáš Kollert. A záhy to s Dynamem vypadalo ještě hůř. Početní výhodu využil Luboš Dospěl, který nasměroval kotouč přesně pod horní tyč.

Jenže druhá třetina se šelmám vůbec nevyvedla. Vše začala neproměněná šance Praye, jemuž nahrál před poloodkrytou klec Rychlovský. O minutu později domácí skórovali poprvé. Ondřej Tobiáš po precizním pasu Antoníčka neměl problém snížit. Zanedlouho byla srovnáno. Čajan podklouzl, čehož využil Radek Šír. Liberecký gólman se navíc krvavě zranil a musel střídat.

O několik okamžiků později Pardubice vedly. Pohotovou střelou skóroval Daniel Hledík. Modrobílí vytáhli odpověď, Luboš Dospěl ujeli s Jakubem Rychlovským do přečíslení a liberečtí útočníci ji vyřešili precizně. Gólový brankostroj druhé periody však stále nebyl vyčerpán. Ve 38. třetině nejprve Nedelku vychytal Zajíček, ale poté se k volnému kotouči dostal Tomáš Zeman, jenž se prudkou střelou nemýlil.

Do závěrečného dějství opět nastoupil Pavel Čajan, přičemž diváci si na další gól museli počkat až do samotného závěru. Krátce před koncem se snažil Strnad s Jirušem procpat kotouč mezi Nečasovou výstrojí. To se jim sice nepovedlo, nicméně dojíždějící Jakub Rychlovský již úspěšný byl. Vyrovnáno bylo pouhou minutu a vteřinu. Tomáš Zeman totiž prokličkoval obranou Severočechů a puk poslal přesně nad beton libereckého gólmana, čímž několik chvil před koncem definitivně rozsoudil zápas na stranu domácího celku. Tygři tak nakonec smolně zůstávají bez bodu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner