Reportáž

V utkání bohatém na vyloučení si nakonec mladší dorostenci bez větších problémů poradili s Táborem

Liberec - Mladší dorostenci v neděli napravili nezdar v Pardubicích, když si připsali celkem jasnou výhru 6:1 nad Táborem. Tři body mimo jiné znamenaly, že Severočeši momentálně ztrácí pouhý jeden bod na postupovou pozici!

Domácí na svého soupeře doslova vlétli a Baloun se měl ve své svatyni co ohánět. První nebezpečnější šanci měl Vomáčka, který se dokázal táborskou obrnaou proháčkovat až před hostujícího brankáře, trefil ale pouze jeho vyrážečku. V třetí minutě se po obrovské chybě Tábora Nikolič s Jirušem ocitli úplně sami před Balounem. Prvně jmenovaný naznačil střelu a poté předložil puk Jirušovi, který ovšem nemířil přesně a pouze vyprášil Balounův pravý beton! Neujala se ani jeho následná dorážka.

Tygři i nadále tlačili a Jihočechy pouštěli jen do minima šancí. Poté ovšem přišla komplikace. V krátkém rozmezí putovali na trestou lavici Virág s Mocem a Kohoutům se naskytla příežitost v podobě dvojnásobné přesilovky. Trenér hostů vycítil šanci a dokonce si vyžádal oddechový čas. Tygři ovšem s vypětím všech sil oslabení tří proti pěti ubránili a hned na to udeřili. V tlačenici před Balounem se nejlépe zorientoval Lukáš Nezbeda, jenž puk předložil Williamu Preyovi, kterému už jen stačilo pohodlně zakončit do odkryté klece – 1:0.

Začátek druhé periody nejspíše rozhodl. Už devět vteřin po úvodní buly si Luboš Dospěl najel do útočného pásma, kde objel oba obránce a překonal nešťastného Balouna – 2:0. Vzápětí putoval na trestnou lavici Pavlát a domácí nabídnutou přesilovku využili! Filip Kovář nahodil puk od modré čáry, s jeho pokusem si ještě Baloun poradil, na dorážku Filipa Kováře už byl ovšem krátký – 3:0.

Prostřední dějství poté ale začala kazit častá vyloučení. Rozhodčí trestal v podstatě každou spornou situaci a nakonec jen za druhou třetinu, která tvrvala skoro třičtvrtě hodiny, rozdal vice jak 30 trestných minut. Rozkouskovanou hru oživil pouze gól Daniela Čecha, který po přesném pasu Kryštofa Kovaříka snížil na 3:1. Byla to ale jedniná branka Tábora v zápase.

Závěrenčou část začali svěřenci trenéra Milana Plodka skvěle. Už po šestatřiceti vteřinách využili už druhou přesilovku, když Luboš Dospěl skvěle využil clony před Balounem a trefil se přesně do horního rohu jeho svatyně – 4:1. O necelé minuty později to bylo už 5:1. Tentokrát se nejlépe v předbrankovém prostoru zorientoval VOJTĚCH JIRUŠ, který po střele Nezbedy dorazil puk za brankovou čáru.

Gólový účet zápasu uzavřel v polovině třetí třetiny Filip Jansa, jenž rozvlnil síť svým projektilem z mezikruží – 6:1. Do samostatného úniku se následně skoro dostal Kovařík, jenže liberečtí obránci ho stačili dobruslit a puk mu vypíchnout. Další vážnější šanci si připsal Berka, jenž se po nedorozumění v liberecké rozehrávce ocitl sám před Hosnedlem, kterého ale nepřekonal. Utkání se poté spíše dohrávalo. V závěru se opět spíše vylučovalo, což ovšem na výsledek už nemělo vliv.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Dneska k nám přijel soupeř, který celou sezónu prohrává, takže jsme na to kluky připravovali, aby to nepodcenili. Do zápasu jsme šli v trochu osekané sestavě, nechali jsme spoustu hráčů odpočívat. Myslím, že jsme odehráli dobré utkání, které ovšem trochu pokazila ta rozkouskovaná druhá třetina."
René Skalický
Hockey Club Tábor
„Po sérii dvouciferných porážek jsme se dneska konečně trochu zvedli. Je vidět, že nám to úzké kluzoště, které tady v Liberci mají svědčí. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Sice to bylo opět rozdílem třídy, ale kluci dřeli a bojovali. Tygři byli prostě lepší, v tom jakej má tým. Dnes mě mrzí jediná věc, že rozhodčí to absolutně nezvládal. Pískal špatně na obě strany a zkomplikoval celý zápas."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner