Reportáž

Mladší dorostenci zvládli drama a z Brna si odváží plný počet bodů!

Liberec/Brno - Mladší dorostenci nastoupili k zápasu s brněnskou Kometou na ledě DRFG arény. Už před zápasem bylo jasné, že domácí nebudou lehkým soupeřem, protože drželi sérii šesti zápasů bez porážky. Liberečtí ale dokázali Brno zaskočit bojovnou a disciplinovanou hrou, podpořenou skvěle chytajícím Zajíčkem, a dali Kometě ochutnat hořkost porážky, kterou Jihomoravané nepocítili již více než měsíc.

Severočeši nevstoupili do utkání ideálně, již po dvou odehraných minutách se museli bránit proti přesilové hře domácích. Brankář Zajíček však všechny brněnské pokusy pochytal. Nejvíce práce mu bezesporu dalo překazit Popelkovu střelu z mezikruží.

I přes úvodní tlak Komety to ale byli právě Liberečtí, kteří otevřeli skóre. Stalo se tak ve dvanácté minutě, když Pray našel přesnou přihrávkou rozjetého Luboše Dospěla, který prolétl domácí obranou a zavěsil nad vyrážečku brankáře Vystavěla.

Další změna skóre přišla hned o několik minut později. V signalizované výhodě se Tygři dokázali udržet na puku, Adamec našel před brankou stojícího Vojtěcha Jiruše, který nezaváhal a rozvlnil síť. Vzápětí mohlo být Severočechům ještě veseleji, ale domácí brankář Vystavěl prudkou střelu od modré čáry vyrazil.

Šimon Zajíček před zákrokem

Domácí se s tímto vývojem nehodlali spokojit, takže do druhé periody nastoupili aktivněji a bojovněji. Do šancí se tak hned v úvodu dostali brněnští Popelka a Meluzin, avšak skvěle chytající Zajíček byl v obou případech připraven a snížení nepřipustil. Následně se ale vytáhl i domácí Vystavěl, který zlikvidoval gólovku Adamce.

Zdálo se, že liberecký Zajíček svoji branku začaroval. Domácí se zkrátka nemohli prosadit. Meluzin stojící sám před poloprázdnou brankou minul, následně strážce liberecké svatyně zlikvidoval samostatný únik Popelky. Právě dvojice Meluzin-Popelka zaměstnávala obranu Liberce nejčastěji.

Severočeši ale nechtěli předat otěže zápasu domácím a v závěru prostřední dvacetiminutovky opět zahrozili. Puk do brněnské branky se jim ale dostat nepodařilo.

Tomáš Jakubec si najíždí do pásma

Třetí třetina nakonec přinesla veliké drama. I přes velice bojovný výkon Libereckých se Kometě podařilo snížit zásluhou pohotovsti Dominika Furcha a následně i vyrovnat po spolupráci Vašíčka a střílejícího Adama Popelky.

Tygři se však nevzdali a odměna přišla vzápětí! Vomáčka v padesáté minutě nabil Miloslavu Adamcovi, ten prudkou ránou propálil domácího brankáře a poslal Liberec znovu do vedení, které už obětavě hrající Liberečtí dokázali ubránit. I přes to, že Kometa hrála již od 58. minuty bez brankáře.

Mladší dorostenci tak dokázali navázat na utkání proti Táboru a připsali si druhou výhru v řadě. Dalším soupeřem jim bude pražská Slavia, která se představí ve čtvrtek 22. prosince 2016 v Home Credit Aréně! Přijďte tygří naděje v boji o důležité body podpořit!

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Z naší strany ten zápas nebyl dobrý, dvě třetiny jsme byli horší. Druhou třetinu Kometa bojovala, byla stoprocentně lepší. O přestávce jsme museli v kabině zvýšit hlas. Třetí třetina byla z naší stranu už lepší. Bruslařsky jsme stačili, ale Kometa potrestala dvě naše chyby. Utkání rozhodla přesilová hra. Kometa hrála výborně, zápasy s nimi jsou perfektní, jsou o rychlosti a bruslení. To většina našich hráčů nezvládá."
Roman Meluzín
Kometa Brno
„Rozhodla první třetina, ta se nám nepovedla. Nás dnes bylo trošku méně, nicméně druhou třetinu jsme byli lepší. Nevyužili jsme spoustu přesilovek. Oni zblokovali spoustu střel. Když už jsme srovnali, tak z naší strany přišlo blbé vyloučení a inkasovali jsme."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner