Reportáž

Mladší dorost porazil Slavii a přezimuje na první příčce

Liberec - Mladší dorost Bílých Tygrů se rozloučil s rokem 2016 výhrou. V atraktivním souboji se Slavií postupně navyšoval své vedení až na 3:0, nicméně Pražané v dramatické koncovce utkání přeci jen zdramatizovali. Překvapení se ale nekonalo a tři body zůstaly v Liberci.

Na první branku diváci v Home Credit Aréně nemuseli čekat příliš dlouho, již v sedmé minutě Rychlovský zavezl kotouč po levé straně do útočného pásma a Luboš Dospěl se ranou z první nemýlil. Jenže záhy mohlo být vyrovnáno. Křenek posunul kotouč na Kubánka, jenž z levého kruhu pro vhazování vystřelil. Čajan kotouč na poslední chvíli vyrazil mimo tři tyče.

Na vyvedenou první periodu dokázali Tygři navázat. Pomohla jim k tomu i přesilovka 5 na 3 po faulech Kvapky a Kižlina. Vomáčkovu střelu dorazil pohotově za Dusila Jan Hampl. Poté přišla série šancí hostujícího celku, nejprve Janča trefil přízemní ranou tyč a poté Labuzíka vychytal skvělým zásahem liberecký gólman.

V osmadvacáté minutě měli Pražané na hokejce největší neproměněnou šanci utkání. Labuzík nejprve trefil Pavla Čajana do masky, od níž se kotouč odrazil na levou stranu. Liberecký gólman tygřím skokem chtěl situaci zachránit, nicméně útočník Pražanů přeci jen vystřelil. Tygry nakonec zachránila od inkasování vnitřní strana tyče. Na druhé straně mohl skórovat do přestávky ještě Dospěl. Ten však v úniku nechal vyniknout Dusila. I tak neproměněná příležitost nemusela Tygry mrzet.

Ve 46. minutě totiž zvyšovali skóre již na 3:0 a způsob, jakým gólu docílili, byl fantastický. Adamec naznačil střelu z mezikruží, posunul puk na Dospěla, který neotálel a z první nalezl před brankou stojícího Jakuba Rychlovského. Proti krásné kombinaci neměl brankář Pražanů šanci. Jenže zápasu nebyl konec. Dvě a půl minuty před koncem snížil Maxim Kubánek, přičemž hosté naše mužstvo svírali v obranném pásmu. Výsledkem byl další gól, ale ten přišel pouhou vteřin před základní dobou. Tomáš Labuzík vymetl šibenici u bližší tyče, žádné další drama však již časomíra nepřipustila.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Liberec
„Byl to první zápas kluků na velké aréně, což bylo na našem výkonu trochu znát. Jinak to byl ale dobrý a rychlý zápas, přičemž se hrálo rychle a bylo k vidění hodně šancí na obou stranách. Utkání jsme si po chybách zkomplikovali až v závěru, ale je nutné říct, že oba celky měly příležitosti po celou dobu duelu. Oceňuji hlavně naší třetí branku, která padla po krásné kombinaci do prázdné branky. Trochu mě mrzí, že v 95 % souboje byla vidět pouze první lajna."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner