Reportáž

Mladší dorostenci si připsali další důležité body! Tentokrát skolili Slavii

Praha/Liberec - Ve vyrovnané nadstavbové skupině mladší dorostenci stále bojují o účast ve vyřazovacích bojích. V těžkém zápase s pražskou Slávií si nakonec svěřenci Milana Plodka připsali tři body a dotáhli se na vedoucí Pardubice.

První třetina moc zajímavých momentů nepřinesla. Větší šanci si nakonec přispali v páté minutě Liberečtí, když Rychlovský ujel s Vomáčkou do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný nahrál druhému před branku, ale hostující forvard byl moc blízko Dusilovi a nezakončil přesně. Následně úvodní periodu oživila akorát potyčka mezi Kučerou a Liškou.

Poté se Slávistům naskytla příležitost v podobě přesilové hry čtyř proti třem, ve které hned třikrát pálil domácí Moravec. Ani jeden z jeho pokusů však za Zajíčkovými zády neskončil. V 15. minutě nadělal Zajíčkovi velké problémy Havrda, liberecký maskovaný muž si ale poradil. V závěru prvního dějství museli svěřenci Milana Plodka čelit obrovskému tlaku Pražanů, s vypětím všech sil se ale nakonec dokázali ubránit.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hráli Sešívaní další přesilovku. V ní si ovšem jako první připsali velkou příležitost hráči z města pod Ještědem. Vitrág se dostal do úniku po levé straně, který zakončil střelou do levé šibenice, Dusil ale vytrčil rameno a vytěsnil puk do ochranné sítě. Vzápětí na druhé straně nevyužil přečíslení dva na jednoho Švec, kterého skvělým přesunem vychytal Zajíček.

Poté se ve velké šanci ocitl Vlček, jenž dorážel u levé tyčky. Zajíček byl sice venku z branky, ale pokus slávistického útočníka vykopl na brankové čáře skvělým zákrokem Kovář! Následně se i Liberečtí dočkali početní výhody. A hned jí dokázali využít! Adamec posunul kotouč na Jana Křepelku, jenž byl před Dusilem úplně sám. Zkusil bekhendový blafák a nakonec se mu povedlo mezi nohama domácího brankáře dostat puk do sítě – 0:1.

Závěrečná třetina byla nejzajímavější. Už po třech a půl minutách si Severočeši připsali další zásah v přesilovce. Jakub Rychlovský obdržel u levé tyčky výbornou přihrávku skrz brankoviště od Adamce a poslal kotouč z první na branku. Dusil se snažil přesunout, co mu síly stačily, ale na Rychlovského střelu nedosáhl – 0:2. O několik okamžiků později to mohlo být už o tři branky, když se Dospěl a Vomáčka ocitli úplně sami před Dusilem. Slávistického brankáře ale nedokázali překonat.

Tygři se nakonec třetího zásahu dočkali. Dusil neudržel kotouč po rychlé akci Dospěla ve výstroji a ve skrumáži, která vznikla před slávistickou klecí, se nejlépe zorientoval Jakub Rychlovský, jenž zamířil do horních pater Dusilovy svatyně – 3:0. Celek z hlavního města se dočkal už pouze snížení. Vojinovič vybojoval kotouč za brankou Zajíčka a poslal výbornou přihrávku před branku na Martina Petráka, jenž bez problémů propálil hostujícího brankáře – 3:1. Mladší dorostenci si tak po velké bitvě připsali další tři důležité body a dotáhli opět se dotáhli na čelo tabulky.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. V první třetině byla Slavia jasně lepší, takže jsme se snažili kluky v kabině před druhou třetinou nabudit. Od druhé periody jsme pak podle mě byli lepším týmem my. Slavia bojovala, byl to bojovaný zápas. Dlouho jsme extraligu nehráli, protože jsme měli odložené kolo kvůli nemoci, takže to bylo trošku vidět. Náš výkon nebyl úplně ideální."
Jiří Doležal
HC Slavia Praha
„Z pohledu hry bych hodnotil zápas docela dobře, ale neproměňovali jsme šance. Nevyšly nám přesilové hry, ale to bych neviděl jako ten největší problém. V zápase jsme měli dost šancí i při hře pět na pět, měli jsme jednu, dvě, tři potrestat a skóre by bylo úplně jiné. Z koncovky jsem zklamaný, herně to byl ale z naší strany dobrý zápas."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner