Reportáž

Mladší dorost ve vyhecovaném derby přetlačil Mladou Boleslav

Liberec - Mladším dorostencům se po utkání s Kometou podařilo vyhoupnout se do čela nadstavbové skupiny D a mladí Tygři chtěli svoji formu potvrdit i v zápase proti rivalovi z Mladé Boleslavi. To se jim povedlo, ale zápas probíhal velmi emotivně a rozhodně nešlo o snadné vítězství.

Vstup do utkání byl z obou stran opatrný a soupeři se spíše oťukávali. Do první větší příležitosti se dostal Dospěl, který se šikovně proháčkoval až před branku Bruslařů, ale Krinwalda překonat nedokázal. To se nepovedlo ani tečujícímu Vomáčkovi, jeho pokus minul klec hostů jen o pár centimetrů.

V závěru první periody měli možnost otevřít skóre hosté. Boleslavský kapitán Moucha si ale na Zajíčka v samostatném úniku nepřišel. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe hostům, ale Tygry podržel skvěle chytající Zajíček. Nejdříve vychytal Chwastka, který pláchl liberecké obraně a o několik okamžiků později chytil stejnému hráči další gólovou šanci, když se dokázal rychle přesunout a vykopnout puk betonem.

Miloslav Adamec je poslední hráč

Činil se ale i mladoboleslavský brankář, který zlikvidoval podobně nebezpečnou střelu Rychlovského a následně únik Jiruše. První branka přišla v půlce zápasu. Po skrumáži v brankovišti Bruslařů se zdálo, že má Krinwald puk pod sebou, ale Jakub Rychlovský jako první zjistil, že tomu tak není a dokázal ho procpat až za čáru.

Způsob, jakým byla branka dosažena, se zdál hostům proti pravidlům a také to dali velmi hlasitě najevo. Tak hlasitě, že hostující kapitán Moucha byl vyloučen na deset minut za nesportovní chování. Od této chvíle se zápas znatelně přitvrdil, důkazem toho je i série vyloučení na konci druhé periody, včetně trestu do konce utkání pro boleslavského Sýkoru za nevybíravý komentář směrem k rozhodčím.

Trenér Milan Plodek o výkonu obránce Adamce, který asistoval u obou branek Tygrů

"Je to jeden za našich nejlepších obránců, je hodně ofenzivní, umí číst hru a sbírá body. Nyní se mu daří i ve starším dorostu. V dnešním utkání potvrdil, že má přehled ve hře."


Úvod třetí periody byl v režii Tygrů. Ti se už půlminutě dokázali prosadit zásluhou Luboše Dospěla, který po přihrávce Adamce předvedl ukázkovou sólovou akci, když projel středním pásmem, prohodil si puk mezi dvěma obránci a ještě ho stačil zasunout mezi betony Krinwalda.

Hosté se snažili o odpověď, ale obrana Tygrů byla pozorná a také obětavá, takže větší ohrožení své branky nedopustila. A když už se tak jednou stalo, tak dokázal liberecký gólman perfektně zasáhnout betonem proti střele svého jmenovce Zajíčka v dresu Mladé Boleslavi. Skóre už se nezměnilo a Liberec tak porazil Bruslaře 2:0 a je ve vedení nadstavbové skupiny D.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Liberec
„Dnešní zápas se mi vůbec nehodnotí dobře. Myslím, že hlavně ke konci se to zvrhlo v něco, co do mládežnického hokeje nepatří, bylo to už přes čáru. Samozřejmě je to vyhecované, protože je to derby, ale zásadně nesouhlasím s tím, aby se v hokeji objevovaly zákroky, které mají za cíl hráče zranit, a takové jsme tam dnes viděli. Co se týče hry, tak jsme si utkání sami zkomplikovali, mohli jsme vstřelit více branek, šance jsme na to měli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner