Reportáž

Je to tam! Mladší dorost si v přímém souboji vybojoval play-off!

Liberec - Všechno nebo nic. Tygři si v utkání s Pardubicemi definitivně mohli pojistit účast ve vyřazovacích bojích a to se také stalo. Výhra 6:3 znamená postup do play-off. V tom naše mužstvo narazí na Spartu nebo Plzeň! Skvělá práce!

Tygři vstoupili do klíčového utkání výborně, již po pětatřiceti vteřinách se prosadil Jakub Rychlovský, který se protáhl do útočného pásma a překvapil gólmana hostí ranou zpoza beků. V páté minutě mohl být náskok modrobílých ještě větší, jenže Adamec nevyplnil správně odpověď na otázku, kam jak překonat přesouvajícího se Nečase a stav byl tedy tentokrát neměnné.

Stejný osud potkal o několik chvil později i Vomáčku, jehož střelu zprava zastavil Nečas betony. Vzápětí navíc bylo vyrovnáno. Tomáš Zeman poslal kotouč z dorážky po zákroku Zajíčka přesně do pravého horního rohu. Nicméně o pár chvil později se udál další zvrat. Vojtěch Jiruš vypíchl jednomu z obránců kotouč a s trochou štěstí svůj únik proměnil kličkou zakončenou pokusem mezi betony gólmana.

Trenér Milan Plodek o vybojované účasti v play-off

"Jsme samozřejmě rádi, že si prodloužíme sezónu, ale na druhou stranu víme, že narazíme na Spartu nebo Plzeň. To jsou velmi silní soupeři se spoustou reprezentantů v kádru. Kluci se na to těší a užijí si to. Uvidíme, s jakou sestavou pojedeme do Tábora, asi necháme zahrát hráče z B dorostu. Máme to vybojované, nyní už jde jen o to, proti komu nastoupíme."


Na začátku druhé periody Tygři skórovali potřetí. V dvojnásobné početní nevýhodě využil chyby pardubické defenzivy Rychlovský, předložil kotouč Benjaminu Vomáčkovi a domácí oslavovali nezvyklý počin. Dynamo kontrovalo, o tři minuty později z nenápadné akce vytěžil maximum Petr Antoníček.

Jenže Liberečtí měli situaci pevně ve svých rukách. Adamec nabil Luboši Dospělovi a sen o play-off se výrazně přiblížil reálnému obrazu. Jednoduchá cesta to ale nebyla, Zeman se s kotoučem příliš nemazlil a svižnou ranou nedal Zajíčkovi šanci. Naše mužstvo vyhrocenou koncovku ustálo. Nejprve Luboš Dospěl druhou brankou v utkání zvýšil na rozdíl dvou branek, když využil rychlý brejk, jenž zakončil ranou pod víko a poté se prosadil i Michael Drábek. Šest branek nakonec stačilo na tříbodovou výhru a postup do vyřazovacích bojů! Zde se Tygři utkání buď se Spartou nebo Plzní.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Liberec
„Čekal jsem trochu víc jak od nás, tak od Pardubic, ale kluci měli v hlavách, že jde o hodně. Dynamo vědělo, že nutně potřebuje vyhrát, my naopak, že nesmíme prohrát za tři body. První třetina se nám vůbec nelíbila, poté už se to trochu zvedlo a hrál se dobrý hokej. Bylo tam trochu emocí, což k tomu patří. Kluci si to odbojovali a máme jistotu play-off."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner